Mājsaimniecībām ar mazāku gāzes patēriņu pieaugs rēķini

Noslēgusies vairāk nekā pusgadu ilgusī diskusija par dabasgāzes sadales uzņēmuma "Gaso" jaunajiem tarifiem, ko veidotu fiksēts maksājums un maksa par faktiski patērēto dabasgāzi. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) otrdien, 25.septembrī, atbalstīja jauno tarifu projektu. Tas stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra un audzēs to mājsaimniecību rēķinus, kam ir mazs gāzes patēriņš.

 

FOTO: Shutterstock.com

Turpmāk dabasgāzes lietotājiem būs jāmaksā ne tikai par faktiski patērēto dabasgāzi, bet arīdzan fiksēts maksājums par pieslēgumu. 

Visvairāk tas ietekmēs tos iedzīvotājus, kas dabasgāzi izmanto nelielos apjomos – ēdiena pagatavošanai. Viņiem fiksētā maksa par pieslēgumu būs 1,77 eiro mēnesī.

"Katrā ziņā nevienai mājsaimniecībai nav jārēķinās ar lielāku tarifa pieaugumu nekā 1,77 eiro mēnesī bez PVN," pauda SPRK vadītājs Rolands Irklis. Viņš arī norādīja – jaunie tarifi būs taisnīgāki, jo jāmaksā būs arī tiem, kuri savus pieslēgumus neizmanto.

Gadījumā, ja cilvēks dzīvoklī izmanto gāzi ne tikai ēdiena gatavošanai, bet arī, piemēram, karstajam ūdenim boilerī, tad tas pieaugums ir 1,20 eiro – 1,30 eiro.

Reklāma
Reklāma

Turpretī lietotājiem – gan mājsaimniecībām, gan komersantiem, kuru dabasgāzes patēriņš ir liels, rēķini pat sarukšot.

Visu rakstu un sižetu var noskatīties portālā LSM.lv