Uz vēlēšanām bez pases vai speciālas vēlētāja apliecības doties nevarēs

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē par iespēju piedalīties 13.Saeimas vēlēšanās bez lietošanai derīgas Latvijas pilsoņa pases.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja vēlētāja rīcībā nav vai 2018.gada 6.oktobrī nebūs lietošanai derīga Latvijas pilsoņa pase, bet ir derīga pilsoņa personas apliecība, tad, lai piedalītos 13.Saeimas vēlēšanās, tad līdz 2018.gada 6.oktobrim Pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kurā saņēmta persona apliecība, jāsaņem vēlētāja apliecība.
 

Ja vēlētāja apliecību vēlaties saņemt citā Pārvaldes teritoriālajā nodaļā, nevis tajā, kurā izsniegta personas apliecība, tad līdz 2018.gada 25.septembrim jāiesniedz Pārvaldei iesniegums, kurā jānorāda tā Pārvaldes teritoriālā nodaļa, kurā vēlata saņemt vēlētāja apliecību.

Iesniegumu Pārvaldei varat iesniegt klātienē, pa pastu vai elektroniski, izmantojot www.latvija.lv e-pakalpojumu "Iesniegums iestādei", vai, ja iesniegums parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot to uz Pārvaldes e-pasta adresi: pmlp@pmlp.gov.lv.

Lai izvairītos no gaidīšanas rindā, vara pieteikties vēlētāja apliecības saņemšanai konkrētā laikā, zvanot vai rakstot e-pastu Pārvaldes teritoriālajai nodaļai, kurā plānots saņemt vēlētāja apliecību. Pārvaldes teritoriālo nodaļu kontaktinformācija: http://www.pmlp.gov.lv/lv/sakums/k/pmlp-nodalas/tr.html.

Lai saņemtu vēlētāja apliecību, ir jāuzrāda sava lietošanai derīgā personas apliecība.

Reklāma
Reklāma

Jautājumos par vēlētāja apliecības saņemšanu var zvanīt pa tālruni 67219463 vai 67219543.

Jautājumos par 13.Saeimas vēlēšanu kārtību un norisi var vērsties Centrālajā vēlēšanu komisijā, Rīgā, Smilšu ielā 4, LV-1050, tālrunis 67322688, e-pasts: cvk@cvk.lv.