Politoloģe aizdomājas: vai IKEA Rīgā popularizē "specifisku vīriešu interesi par bērniem"?

Neizpratni sociālajā tīklā "Twitter" izraisījusi politoloģe Ilze Ostrovska, kura paudusi aizdomas, kādas vērtības gan aizstāv nesen Latvijā ienākušais zviedru mēbeļu giganta IKEA. Proti, IKEA vīriešu tualetē ir ierīkots bērnu tualetes pods un maza izlietnīte. "Ko viņi popularizē," tviterī vaicā politoloģe.

 

Politoloģe aizdomājas: vai IKEA Rīgā popularizē specifisku vīriešu interesi par bērniem?

FOTO: Shutterstock.com

Sociālajā tīklā diskutējot par vienu no svaigākajām aktualitātēm - IKEA lielveikala atvēršanu Rīgā - vairāki tēvi neslēpa prieku, ka beidzot arī vīriešu tualetē ir bērnu izmēra tualetes pods un maza izlietnīte. Proti, arī tēti, ne vien tikai māmiņas varēs palīdzēt saviem bērniem tikt galā ar higiēnas lietām veikala apmeklējuma laikā.

Tomēr ne visiem Twitter lietotājiem tas šķitis pašsaprotami un atbalstāmi. Piemēram, politoloģei Ilzei Ostrovskai tas radījis aizdomas - ko IKEA ar šo žestu cenšas popularizēt?

"[Popularizē] to, ka vīrieši mēdz būt tēvi," viņai atbild Twitter lietotāja Laura Andžāne.

Daudzbērnu tēvs Guntars Meluškāns, kura ieraksts arī sāka šo diskusiju, uzskata: viņaprāt, tēva interese par saviem bērniem ir normāla jebkurā vietā, arī publiskā telpā, taču katrs jau redz situāciju citādi.

"Lieliski saprotat, ka runa nav par TĒVIEM kā tādiem un arī ne par podiem," atbildēja Ostrovska, kaut arī diskusija tviterī bija tieši par šīm lietām.
 

Berlīnē priecājos par pārtinamajiem galdiem vīriešu tualetēs. Latvijā joprojām ir vai nu atsevišķa telpa, vai sieviešu galā, tātad vīrietis ar bērnu nav paredzēts. Ļoti dīvains jautājums, Ostrovskas kundze. Ļoti.

— Guntars Meluškāns (@GMeluskans) September 3, 2018

 

Tas, ka vīrieši mēdz būt tēvi.

— Laura Andžāne (@laurandz) September 3, 2018

 

 

Vai nav tā, ka biežāk publiskajā telpā ir izskanējušas zinas par specifisku vīriešu interesi par bērniem, Meluškāna kungs!

— Ilze Ostrovska (@io7246) September 3, 2018

 

 

Lieliski saprotat, ka runa nav par TĒVIEM kā tadiem un arī ne par podiem.

— Ilze Ostrovska (@io7246) September 3, 2018

 

Reklāma
Reklāma

 


 

Vispār jau runa bija par tēviem un podiem.

— Guntars Meluškāns (@GMeluskans) September 3, 2018

 



 

Kāda slima fantāzija var sasiet pedofīlus ar lielveikala WC?

— Kaspars Kloons (@kloons) September 4, 2018

 

 

Ar saviem ierakstiem profesore izraisīja īstu vētru "Twitter" tīklā. Pārsvarā gan cilvēki iebilda cienījamajai politoloģei, un viņa nosauca savus oponentus par apmaksātiem politiskajiem troļļiem.

Tiesa, pēc milzīgās ažiotāžas viņa savu ierakstu no Twitter ir dzēsusi.

Jauns.lv jau rakstīja, ka IKEA lielveikals Rīgā tika atvērts 30. augustā, izpelnoties lielu sabiedrības interesi.

 

Informācija no portāla Jauns.lv