Uzticības tālrunis 116111 rīko akciju tēviem

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 rīko akciju “Uzticības tālrunis tēviem”. 

FOTO: Shutterstock.com

Aktualizējot tēva lomu ģimenē un sabiedrībā, akcija notiks no 7. līdz 9. septembrim. Latvijā septembra otrajā svētdienā, kas šogad ir 9. septembris, tiek atzīmēta Tēvu diena.

7. septembrī no pulksten 14.00 līdz 17.00 pie uzticības tālruņa viesosies Biedrības ģimenes atbalstam “Tēvi” pārstāvis Lauris Bokišs.  Lauris ir tētis, kurš strādājis gan kā pedagogs skolā, gan darbojies nevalstiskajā sektorā sieviešu un bērnu tiesību jomās. Tāpat Lauris ir sertificēts bērnu emocionālās audzināšanas pasniedzējs.  Gan tētiem, gan citiem zvanītājiem, kuri vēlēsies runāt par tēva lomu, būs iespēja aprunāties ar Lauri – uzklausīt, dalīties viedoklī, veidot diskusiju, pastāstīt par savu pieredzi un saņemt atbalstu.  

Akcijas laikā tēti ir īpaši aicināti zvanīt uzticības tālruņa speciālistiem un saņemt profesionālas psiholoģiskās konsultācijas un atbalstu jautājumos, kas saistīti ar bērniem. Zvanot iespējams pārrunāt dažādas tēmas - bērnu un vecāku savstarpējās attiecības un konfliktu risināšanas iespējas, bērnu attiecības ar vienaudžiem, skolotājiem, bērna drošības aspektus interneta vidē. Tāpat būs iespēja pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar bērnu attīstības fiziskajiem, garīgajiem un emocionālajiem aspektiem, bērna pozitīvās disciplinēšanas metodēm. No konsultantiem iespējams saņemt arī informāciju par rīcību, ja bērns ir cietis no fiziskas, emocionālas vai seksuālas vardarbības.

Reklāma
Reklāma

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 strādā visu diennakti un ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona.