“Kurts ir sajūtu bērns.” Saruna ar mammu un aicinājums uz pasākumu, veltītu bērniem ar īpašām vajadzībām

Bērns ar īpašām vajadzībām ģimenei mēnesī izmaksā aptuveni divus tūkstošus eiro, atklāj kafijas namiņa “Kurts Coffee” dibinātāja Ketija Karlsone. Lai vērstu uzmanību uz problēmām, ar ko saskaras ģimenes, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām “Kurts Coffee” sadarbībā ar Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studentiem 5.augustā rīko pasākumu ģimenēm, kura ietvaros laikā no 12 līdz 17 Bastejkalnā tiks organizētas dažādas radošās darbnīcas, balvu izlozes, kā arī tikšanās ar kafijas namiņa dibinātājiem un Kurtu.

“Kurts Coffee” ir ģimenes uzņēmums, ko izveidoja Ketija un Ēriks Karsloni. Tas veidots, lai peļņu novirzītu viņu dēla Kurta rehabilitācijai, atpūtai un nākotnes uzkrājumiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Kurts Coffee” ir ģimenes uzņēmums, ko izveidoja Ketija un Ēriks Karsloni. Tas veidots, lai peļņu novirzītu viņu dēla Kurta rehabilitācijai, atpūtai un nākotnes uzkrājumiem.

“Kurts Coffee” ir ģimenes uzņēmums, ko izveidoja Ketija un Ēriks Karsloni. Tas veidots, lai peļņu novirzītu viņu dēla Kurta rehabilitācijai, atpūtai un nākotnes uzkrājumiem. Kurts ir bērns ar īpašām vajadzībām, viņš nestaigā un nerunā. Ģimene atklāj, ka kafijas namiņa peļņu plānots ziedot Kurta rehabilitācijai. “Kurtam ļoti patīk kafijas aromāts, kad viņš to jūt, šķiet, ka, ja vien viņš to varētu, tad kafiju izdzertu. Kurts ir sajūtu bērns. Viņam ļoti patīk, ka viņu bužina, paijā un visvairāk viņam patīk, kad tētis viņu metā pa gaisu,” stāsta Kurta mamma Ketija, piebilstot, ka vēl viņas dēlu aizrauj mūzika un dejošana. “Kamēr māsas piedalās koncertos, viņš sirsnīgi aplaudē ar rociņām un dzied līdzi dziesmām,” pauž Ketija.
 

Tāpat kā Kurtam, arī citiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām nākas saskarties ar dažādām problēmām – lielas izmaksas, mazs finansiālais atbalsts no valsts, maz draugu.


Arī Ketijas brālis Rihards ir ar īpašām vajadzībām un viņam, tāpat kā Kurtam un citiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām nākas saskarties ar dažādām problēmām – lielas izmaksas, mazs finansiālais atbalsts no valsts, maz draugu un komunikācijas problēmas sabiedrībā. Kurta ģimene cer, ka nākotnē Kurtam izdosies uzlabot esošo veselības stāvokli vai pat izārstēties pilnībā, taču Ketijai ir bail, ka viņas dēls varētu palikt bez ģimenes vai vēl sliktāk – nonākt kādā pansionātā. “Sāp sirds, bet bērnu jau nevar nemīlēt. Iespējams, ka es viņu mīlu pat vairāk kā visus citus. Ir vienkārši vajadzīgas daudz lūgšanas un daudz labas domas. Iespējams, tādā veidā varam Kurtam palīdzēt,” domā Ketija.


Kafijas namiņš Krišjāņa Barona ielā 78A atvērts vien jūlija sākumā, bet jau iemantojis lielu Kurta kafijas cienītāju pulku. Ketija atzīst, ka nākotnē vēlētos biznesu paplašināt, taču tam ir vajadzīgas lielākas telpas un papildu darba spēks. “Ar divām rokām ir par maz, lai visu īstenotu,” atzīst Ketija.

Reklāma
Reklāma


Uz „Kurts Coffee” organizēto pasākumu 5.augustā Bastejkalnā tiek aicinātas gan ģimenes un cilvēki ar īpašām vajadzībām, gan mediju pārstāvji, kuri nepieciešamības gadījumā varēs uzdot sev interesējušos jautājumus kafijas namiņa dibinātājiem.

Interviju ar Kurta māmiņu Ketiju vari noskatīties šeit:

Avots: La.lv