Bērnu slimnīcā mazinājusies pacientu rinda

Kopš janvāra, kad kopējā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas rindā bija iekļauts 5681 pacients, tā ir krienti sarukusi. 30.jūnijā rindā gaidīja 2115 pacientu.

Bērnu slimnīcā rindas pie ārstiem ir krietni sarukušas.

FOTO: Shutterstock.com

Bērnu slimnīcā rindas pie ārstiem ir krietni sarukušas.

Kā norāda Bērnu slimnīcas pārstāve Vita Šteina, pacientu rindu izdevies samazināt, pirmkārt, pārstrukturizējot slimnīcas Klientu apkalpošanas komandas darbu. Lai palielinātu pakalpojumu pieejamību, divi darbinieki novirzīti vienīgi tam, lai pirms gaidāmajām operācijām vai konsultācijām pie ārsta, tiktu apzvanīti potenciālo pacientu vecāki un darbinieki varētu pārliecināties, ka bērns patiesi ieradīsies slimnīcā, lai pakalpojumu saņemtu. Līdz šim rindas mākslīgi bijušas garas, jo vecāki nereti bērnu medicīnas pakalpojuma saņemšanai pieteikuši, taču bērnu uz slimnīcu konkrētajā dienā nav atveduši. Gadījumos, kad ģimene pakalpojumu atsaka, slimnīcas darbinieki brīvo vietu operatīvi piedāvā citiem pacientiem. 


Otrkārt, būtiski rindas izdevies samazināt uz ķirurģiskajām plānveida operācijām. Tas tādēļ, ka slimnīcai izdevies vienoties ar bērnu ķirurgiem par operāciju skaita palielināšanu.


Šobrīd vissmagākais jautājumus ir par oftalmologa un bērnu psihiatru konsultāciju pieejamību. Pie oftalmologiem rindas veidojas garas, jo ārsti slimnīcā diemžēl strādā nepilnas slodzes darbu, savukārt bērnu psihiatrijā vērojams liels speciālistu trūkums.

Reklāma
Reklāma

 

LASI ARĪIedzīvotājiem pieejams ērts rīks medicīnas pakalpojumu rindu garumu noskaidrošanai