Bērnu slimnīcā izveidots Sporta medicīnas centrs

Pārņemot daļu Valsts sporta medicīnas centra (VSMC) funkciju, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcas Funkcionālās diagnostikas dienestā izveidots Sporta medicīnas centrs. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu slimnīca pārņēmusi VSMC funkcijas un turpmāk piedāvās bērniem ar paaugstinātu fizisko slodzi un sportistiem padziļinātas profilaktiskās medicīniskās pārbaudes.

Kā norāda Bērnu slimnīcas Sporta medicīnas centra pārstāve Everita Skudra, slimnīcas Funkcionālās diagnostikas dienestā izveidotais Sporta medicīnas centrs sākot ar 2.jūliju pārņēmis VSMC funkcijas. Vienlaikus padziļinātas profilaktiskās medicīniskās pārbaudes sportistiem un bērniem ar paaugstinātu fizisko slodzi tiks nodrošinātas no 16.jūlija.

Skudra piebilda, ka pakalpojumi nodrošināti bērniem no desmit gadu vecuma, kuriem ir paaugstināta fiziskā slodze, kā arī bērniem no astoņu gadu vecuma, kuri nodarbojas ar daiļslidošanu, sporta dejām, mākslas un sporta vingrošanu.

Sportistiem būs arī iespēja nodot analīzes Bērnu slimnīcā un saņemt rezultātus vienas stundas laikā. Ja Sporta ārsts uzskatīs, ka bērnam nepieciešami papildu izmeklējumi atbilstoši indikācijām, tiks nodrošināta iespēja veikt nepieciešamos izmeklējumu Bērnu slimnīcā, norāda Šteina.

Reklāma
Reklāma

Bērnu slimnīca pārņem VSMC funkcijas atbilstoši Veselības ministrijas reorganizācijas plānam. Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā no līdzšinējā centra pārnāks strādāt 16 darbinieku.

Vidēji gada laikā VSMC sniedza pakalpojumus līdz 15 000 sportistiem.