Daudzbērnu ģimenes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem starppilsētu sabiedriskajā transportā varēs braukt par brīvu

Šodien, pamatojoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iniciatīvu, valdība pieņēma grozījumus noteikumos Nr.371 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi", nosakot "XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku" norises pasākumu laikā no 2018. gada 5. jūlija līdz 2018. gada 9. jūlijam daudzbērnu ģimenes locekļiem ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 100 % apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas, izmantojot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutā.

FOTO: Shutterstock.com

Atlaidi var saņemt uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu. Bērni līdz 15 gadu vecumam personu apliecinoša dokumenta vietā kopā ar Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" var uzrādīt skolēnu apliecību.
 

2018. gada 12. jūnijā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisijas sēdē diskutēja par Goda ģimenes apliecības programmas izpildi un turpmākas pilnveidošanas iespējām. Ņemot vērā Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšlikumus un to, ka pēc provizoriskiem aprēķiniem piešķirtais finansējuma apmērs ir pietiekams, tika sagatavots šis grozījumu projekts, kas ļaus daudzbērnu ģimenēm uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem doties ar sabiedrisko transportu bez maksas.
 

Reklāma
Reklāma

VARAM jau šī gada 22. jūnijā vērsās Satiksmes ministrijā ar aicinājumu izvērtēt iespēju sniegt atbalstu - noteikt bezmaksas starppilsētu sabiedrisko transportu, daudzbērnu ģimenēm, lai nodrošinātu iespēju nokļūt uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem. Pateicoties VARAM iniciatīvai "Goda ģimenes gada" projekta ietvaros daudzbērnu ģimenēm ne tikai piešķirtas bezmaksas biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem, bet arī tiks nodrošināts starppilsētu sabiedriskais transports.