Izglītojošas nodarbības bez maksas topošajiem un jaunajiem vecākiem Rīgā

Rīgas domes Labklājības departaments Eiropas sociālā fonda projekta „Mēs par veselīgu Rīgu! – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” ietvaros piedāvā jaunajiem un topošajiem vecākiem dažādas bezmaksas aktivitātes.

FOTO: Shutterstock.com

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālisti sadarbībā ar Ilgtspējīgas attīstības fondu projekta ietvaros sniedz vecākiem iespēju apmeklēt bezmaksas veselības veicināšanas lekciju ciklu par bērnu veselību.  
Cikla programmā tiek apskatīti jautājumi, kas saistīti ar:
• garīgo un psihisko veselību bērniem;
• bērnu fizisko veselību un attīstību;
• bērnu dzimumattīstības posmiem;
• veselīga uztura principiem bērniem. 
Paralēli vecāku lekcijām tiek nodrošināta bērnu pieskatīšana ar izglītojoši izklaidējošām nodarbībām.
Ar aktuālo lekciju grafiku var iepazīties mājaslapā „www.veseligsridzinieks.lv” vai zvanot pa tālruni 67037314; lekcijas norisinās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, kā arī Rīgas veselības centra filiālēs „Ķengarags” un „Imanta”.

Topošajām mammām tiek sniegta iespēja apmeklēt bezmaksas vingrošanas nodarbības.
To laikā fizioterapeita vadībā grūtnieces varēs piedalīties fiziskajās aktivitātēs zālē. Katrā nodarbību ciklā iekļautas sešas nodarbības, katra vienu stundu gara. Nodarbības paredzētas nelielās grupās – ne vairāk kā desmit grūtnieces vienā grupā. Nodarbībās iekļautās aktivitātes tiks individuāli piemērotas intensitātes un sarežģītības ziņā. Nodarbību apmeklēšana palīdzēs uzturēt optimālu svaru, nodrošinās relaksāciju un muskuļu atbrīvošanu, sekmēs pareizas elpošanas tehnikas apguvi un sagatavos sievietes ķermeni izmaiņām grūtniecības laikā un dzemdībām. Lai apmeklētu nodarbības, jāiesniedz ginekologa izziņa ar atļauju nodarboties ar fiziskām aktivitātēm sporta zālē un mātes pase, kas apliecina grūtniecību. 
Nodarbības noris Rīgas veselības centra filiālēs, vairāk informācijas un pieteikšanās, zvanot pa tālruni 29502008 vai rakstot: esivesels@rigasveseliba.lv 


Jaunās un topošās mammas tiek aicinātas uz zīdīšanas apmācībām. Zīdīšanas konsultācijas notiks mazās grupās, kā laikā zīdīšanas konsultants sniegs praktiskus padomus par krūts zīdīšanu, māmiņai piemērotāko zīdīšanas tehniku un tās pozitīvajiem aspektiem, kā arī sniegs atbildes uz aktuālajiem jautājumiem. Konsultāciju mamma var apmeklēt kopā ar dzīvesbiedru vai kādu citu tuvu cilvēku un, protams, savu zīdaini. Paralēli praktiskajām apmācībām tiek piedāvātas arī lekcijas, kuras biežāk apmeklē vēl tikai topošās mammas; lekciju tēmas ir atšķirīgas, piemēram, „Pirmā stunda pēc dzemdībām un zīdīšana”, „Zīdīšanas pozīcijas un hendlings”, „Veiksmīgas zīdīšanas pamatnoteikumi”, „Mazulis raud. Ko nu?”. 


Lekcijas un praktiskās nodarbības notiek visā Rīgas teritorijā, ar precīzu grafiku un nodarbību norises vietām var iepazīties mājaslapā „www.zidit.lv”, „www.gudrosievuskola.lv”, kā arī zvanot pa tālruni 27054346. 

Reklāma
Reklāma

Logo  logo

 

logo