Vecāku nezināšana par autosēdeklīšu lietošanu - dramatiska

Noslēdzot sociāli izglītojošo kampaņu “150&12 Mazulis drošībā!”, tās organizatori atzīst, ka bērnu autosēdeklīšu lietošanas problēma izrādījusies pārsteidzoši daudzslāņaina un pat dramatiska.

Joprojām nepiedodami daudz vecāku bērnu autosēdeklītī nepārvadā droši.

FOTO: Shutterstock.com

Joprojām nepiedodami daudz vecāku bērnu autosēdeklītī nepārvadā droši.

“Fakts, ka 33% aptaujāto vecāku atzīst savu vieglprātību pret bērnu drošību automašīnā, vispār nelietojot bērnu sēdeklīšus vai darot to nepareizi, ir graujošs. Kampaņas ietvaros saņemtā atgriezeniskā saite un atsaucība no sabiedrības, kampaņas partneriem un citām organizācijām apliecina, ka tēma tiešām ir pietiekami sasāpējusi,” norāda Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

 

Valsts policijas statistika liecina, ka šogad satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaits ir pieaudzis un jau trīs bērni gājuši bojā.


Arī Valsts policijas statistika liecina, ka šogad satiksmes negadījumos cietušo bērnu skaits ir pieaudzis un jau trīs bērni gājuši bojā. Kā intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” norādījis Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, pērn šāda statistika bijusi visa gada garumā.

Reklāma
Reklāma

“Nav būtiski, kurš, cik tālu un kāpēc bērnus pārvadā – vecākiem ir jāparūpējas par savu atvašu drošu un ērtu pārvietošanos ne tikai pašu, bet arī citu automašīnās, sagādājot atbilstošu autosēdeklīti vai paliktni. Satraucošie aptaujas rezultāti un aktuālā ceļu satiksmes negadījumu statistika liecina, ka par šo jautājumu ir nepieciešams turpināt runāt pēc iespējas plašākā mērogā, lai pastāvīga un pareiza autosēdeklīšu un paliktņu izmantošana kļūtu par normu ikvienā Latvijas ģimenē,” uzsver Ingus Savickis, apdrošināšanas sabiedrības BALTA Atlīdzību direktors. 


Padomus, kā bērns jāpārvadā autosēdeklītī, lasi rakstā Kā pareizi lietot bērnu sēdeklīti - trīs vērtīgi fakti, kas jāzina rūpīgiem vecākiem.