Vidusskolēnu apmaiņai aicina pieteikties viesģimenes

Vidusskolēnu apmaiņas organizācija YFU Latvija aicina pieteikties viesģimenes apmaiņas skolēniem no Vācijas, Šveices un Igaunijas.

Skolēnus no ārvalstīm iespējams uzņemt uz vienu mēnesi, semestri vai mācību gadu – atkarībā no ģimenes vēlmēm un iespējām.

FOTO: Shutterstock.com

Skolēnus no ārvalstīm iespējams uzņemt uz vienu mēnesi, semestri vai mācību gadu – atkarībā no ģimenes vēlmēm un iespējām.

Vasaras beigās Latvijā ieradīsies skolēni no Vācijas, Šveices un Igaunijas. Viņi turpmāko apmaiņas laiku aizvadīs, dzīvojot viesģimenēs un apmeklējot vietējo skolu, lai iepazītu mūsu zemes kultūru un valodu. 

“Šobrīd meklējam kopumā 10 ģimenes, kuras būtu gatavas savā vidū uzņemt 15–17 gadus vecus skolēnus no Vācijas, Šveices vai Igaunijas,” stāsta YFU Latvija direktors Valdis Salaks. “Viesģimenes nozīme apmaiņas skolēna dzīvē ir patiešām liela - tā ir iespēja ne tikai gūt starptautisku pieredzi, iepazīt apmaiņas skolēna dzimtās zemes kultūru, bet arī uzlabot svešvalodu zināšanas, saskarsmes prasmes un paplašināt redzesloku gan bērniem, gan viņu vecākiem.”

 

Šobrīd tiek meklētas 10 ģimenes, kuras būtu gatavas savā vidū uzņemt 15–17 gadus vecus skolēnus no Vācijas, Šveices vai Igaunijas.

 

Viesģimenes uzdevums ir palīdzēt jaunietim iepazīt mūsu valsti, apgūt latviešu valodu, kā arī atbalstīt ikdienā. “Skolēnus iespējams uzņemt uz vienu mēnesi, semestri vai mācību gadu – atkarībā no ģimenes vēlmēm un iespējām,” norāda Valdis Salaks, kurš arī pats savulaik devies apmaiņas gadā uz ASV. 

“Uzņemt viesskolēnu aicināta ikviena ģimene neatkarīgi no tās atrašanās vietas. Nereti apmaiņas gads jauniešiem, kas apmetušies ārpus lielajām pilsētām, izvēršas vēl piesātinātāks, jo mazākās pilsētās un ciemos jaunieši aktīvāk iesaistās dažādos ārpusskolas pulciņos un labāk iejūtas klases kolektīvā, kā arī daudz straujāk apgūst latviešu valodu,” norāda Valdis Salaks. 

Reklāma
Reklāma

 

Uzņemt viesskolēnu aicināta ikviena ģimene neatkarīgi no tās atrašanās vietas.

 

Kopš organizācijas pastāvēšanas brīža Latvijā apmaiņas skolēnus ir uzņēmušas vairāk nekā 300 viesģimenes. Apmaiņas skolēniem nav nepieciešami īpaši apstākļi, istabu jaunietis var dalīt ar viesbrāli vai viesmāsu, galvenais - draudzīga attieksme un gultasvieta. Bez ēdienreizēm, kuras apmaiņas skolēns ietur kopā ar viesģimeni, ikdienas tēriņus sedz apmaiņas skolēna īstā ģimene. 


Lai kļūtu par viesģimeni, aicinām sazināties ar YFU Latvija – zvanot 27706596 vai rakstot info@yfu.lv. Plašāka informācija: www.yfu.lv.