Liegums ņemt līdzi uz Dziesmu svētku mēģinājumiem bērnus rosina veidot vecāku pašpalīdzības kustību

XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku mēģinājumos dalībnieku bērni bez identifikācijas kartēm nevarēs atrasties, tā nedēļas nogalē paziņoja svētku organizatori.

FOTO: Shutterstock.com

Kā galvenie iemesli tika minēta nespēja nodrošināt teritorijā esošo mazo bērnu drošību, kā arī infekcijas un pārkaršanas risku.

Tomēr liels skaits dejotāju un dziedātāju ir ģimenes cilvēki, kuriem ir mazi bērni. Turklāt bieži vien ģimenē dejo vai dzied abi pieaugušie, tāpēc bērnu pieskatīšanas jautājums ir ļoti aktuāls un dažreiz pat neatrisināms.

Nesagaidot risinājumu no organizatoru puses, pie lietas ir ķērušās pašas māmiņas, sociālajos tīklos uzsākot POP UP bērnu mājas izveidi netālu no pasākuma nosises vietas.

"Pateicoties Dziesmusvētku org. lēmumam neielaist pirmskolas bērnus ne Daugavas stadionā, ne Mežaparka estrādē mēģinājuma laikā, kopā ar Elīna Elina Ķersele ir tapusi jauna iniciatīva, veidot POP up bērnu māju netālu no pasākuma norises vietas.

Visas mammas un tēti, kuru ģimenēm tā ir “problēma” un jāmeklē risinājums, droši rakstiet man vai Elīnai," tā Facebook raksta aktīvās māmiņas Elīna Ķersele un Liene Frīdberga.

 

Reklāma
Reklāma

 Šobrīd aktīvi plānojam un izskatām mums pieejamās iespējas, kuras varam izmantot, lai kaut daļēji piedāvātu risinājumu jaunajiem vecākiem mēģinājumu laikā Daugavas stadionā.

Ir izkristalizējies, ka tehniski mums ir iepsējas palīdzēt/sadarboties ar apmēram 30 ģimenēm. Ja interese būs ļoti liela, priekšroku dosim vecākiem ar bērniem līdz 1 gada vecumam, jo šiem mazulīšiem, īpaši ar krūti barojamiem, vēlamies piedāvāt iespēju mierīgai un cieņpilnai ēšanai.

No savas puses varam piedāvāt:

- satikšanās vietu mazulīšiem ar mammām;
- telpu mazuļu pārtīšanai.

Noprotam, ka daudzām ģimenēm varētu būt nepieciešama palīdzība arī lielāku bērniņu pieskatīšanai neilgam periodam. Šobrīd telpas nav aprīkotas tādai vajadzībai, kā arī tas prasītu papildu plānošanu, bet ja tāda vajadzība ir, tad iespējams varam kaut ko sadomāt, tomēr paļaujamies uz aktīvu vecāku iesaisti.

Tieši tāpēc, lai veiktu nepieciešamos sagatavošanas darbus - atsūtiet savu epasta adresi, lai varam pievienot jūs īpašā grupā. Aprakstiet savu nepieciešamību un kā jūs redzat, kas nepieciešams, lai situāciju atrisinātu. Lūdzu norādiet deju kolektīvu, kurā dejojat.

Mēs nevarēsim atrisināt visas problēmas un visdrīzāk arī visu vecāku vajadzības neizdosies apmierināt, bet iespējams - kaut daļēji radīsim risinājumu kopā.