"Seesam" piedāvā - skolēna civiltiesiskā apdrošināšana vasaras darbu laikā

Apdrošināšanas sabiedrības “Seesam” ir izstrādājusi jaunu pakalpojumu – skolēnu civiltiesiskā apdrošināšana vasaras darbu laikā, tā papildinot bērnu nelaimes gadījumu polisē iekļauto risku klāstu.

FOTO: Shutterstock.com

“Apdrošinātāji, tāpat kā uzņēmēji, seko līdzi izmaiņās sabiedriskajos procesos un pieprasījumam tirgū, tāpēc ņemot vērā ik gadus pieaugošo interesi par skolēnu darba iespējām vasaras laikā, piedāvājam jaunu un līdz šim nebijušu apdrošināšanas risku – skolēnu civiltiesisko apdrošināšanu vasaras darbu laikā,” stāsta “Seesam” bērnu nelaimes gadījumu produkta vadītājs Arnolds Linītis.

Situācijā, ja veicot darba pienākumus, skolēns sabojā, piemeram biroja printeri vai datoru, tad izmaksas par remontu vai jauna iegādi sedz aprošinātājs.

“Seesam” bērnu nelaimes gadījumu apdrošināšanas papildinājums paredz segt skolnieka kā darba ņēmēja atbildību vasaras brīvlaikā pret tā darba devēju un viņa kustamo vai nekustamo īpašumu. Tas nozīmē, ka situācijā, ja veicot darba pienākumus, skolēns sabojā, piemeram biroja printeri vai datoru, tad izmaksas par remontu vai jauna iegādi sedz aprošinātājs.

Kā norāda A. Linītis, šī apdrošināšana pasargā gan darba devēju, gan skolēnu un viņa vecākus, no liekiem kreņķiem un tēriņiem, kas var gadīties, strādājot ar jaunieti, kuram tā nereti ir pirmā nopietnā darba pieredze. “Kļūdas un kļūmes var gadīties ikvienam, taču, lai pasargātu no to sekām, ne reti pietiek ar apdrošināšanu,” uzsver “Seesam” speciālists.

Reklāma
Reklāma

Pēc Valsts Nodarbinātības dienesta (NVA) informācijas vislielākā skolēnu (15 – 20 gadi) nodarbinātība ir Rīgā, kur ar NVA programmas atbalstu pērn tika nodarbināti 2093 skolēnu, taču kopumā Latvijā 5000. Jāatzīmē, ka arī vairākas Latvijas pašvaldības īsteno skolēnu vasaras nodarbinātības programmas.

“Seesam Insuarance AS” Latvijas filiāle ir Somijā lielākās un atpazīstamākās nedzīvības apdrošināšanas kompānijas ‘’OP Insurance Company Ltd.’’ 100% meitas uzņēmums. Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard & Poor`s" ir piešķīrusi "OP Insurance Company Ltd." drošības reitingu AA-, kas ir viens no augstākajiem starp Skandināvijā esošajām apdrošināšanas kompānijām.