Vidusskolā skolotāja nopludina latviešu valodas eksāmena domraksta tematus; sākts kriminālprocess

Vakar, 22.maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas rīcībā nonāca informācija par latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu tematu izplatīšanos skolēnu vidū aptuveni pusstundu pirms eksāmena sākuma.

FOTO: Shutterstock.com

Par notikušo policijā nekavējoties uzsākts kriminālprocess un jau ir noskaidrota iespējamā vainīgā persona, kura savu vainu nodarījumā atzīst.


Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas amatpersonas nekavējoties uzsāka izmeklēšanu uzreiz pēc tam, kad vakar, 22.maijā, tika saņemta informācija no Valst izglītības satura centra par Latgales reģionā konstatētiem gadījumiem, kad īsi pirms latviešu valodas centralizētā eksāmena trešās daļas sākuma, kādas skolas vidusskolēnu vidū nonākuši latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu temati.


Veicot pirmstiesas izmeklēšanas darbības, Valsts policija konstatēja, ka sākotnējā informācijas noplūde notikusi no kādas vidusskolas skolotājas Zemgales reģionā, pēc kā latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu temati nonākuši skolēnu rīcībā, kur tie tālāk izplatījušies vidusskolēnu vidū arī citos reģionos.

Reklāma
Reklāma


Par notikušo Valsts policijā ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 200.panta pirmās daļas par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, nelikumīgu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona un kas saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu. Patlaban kriminālprocesā noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajai skolotājai piemērots statuss – persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.