Vīrietis Pierīgā 14 gadus vecu meiteni mudinājis stāties seksuāla rakstura atttiecībās

Strādājot pret nepilngadīgo tikumību un dzimumneaizskaramību vērsto noziegumu apkarošanas jomā, likumsargi nonāca pa pēdām vīrietim, kurš interneta portālā kādu laiku atpakaļ bija sarakstījies ar 14 gadus vecu meiteni, izsakot intīma rakstura piedāvājumus, informē Valsts policijā.

Foto no Valsts policijas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Valsts policijas arhīva

Tika noskaidrots, ka vīrietis bija uzsācis saraksti ar nepazīstamu meiteni kāda portāla iepazīšanās sadaļā, kur iesaistījis viņu seksuāla rakstura tēmu apspriešanā, kā arī pamudinājis stāties ar viņu seksuālās attiecībās. Tāpat vīrietis bija aicinājis meiteni uzņemt un viņam e-pastā atsūtīt savu kailfoto. Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis ir apzinājies, ka meitene ir nepilngadīga.

Šo otrdien, 8. maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas, kuras nodarbojas ar pret nepilngadīgo tikumību un dzimumneaizskaramību vērsto noziedzīgo nodarījumu novēršanu un apkarošanu, aizdomās turēto vīrieti aizturēja viņa dzīvesvietā Rīgas rajonā. Aizturētais ir dzimis 1981. gadā un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti izņēma datu nesējus. Šobrīd tiek veikta to satura pārbaude.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 162. panta pirmās daļas (par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā), Krimināllikuma 162.1 pirmās daļas (par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās vai šādas personas pamudināšanu tikties ar mērķi izdarīt seksuālas darbības vai stāties dzimumattiecībās, izmantojot informācijas vai komunikācijas tehnoloģijas, ja to izdarījusi pilngadīga persona), kā arī pēc Krimināllikuma 166. panta ceturtās daļas (par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu piedalīties pornogrāfiska rakstura materiāla izgatavošanā).

Reklāma
Reklāma

Vakar, 10. maijā, tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv