Šovasar valsts līdzfinansēs vairāk nekā 5000 darbavietu skolēniem

Nodarbinātības valsts aģentūra  šovasar līdzfinansēs vairāk nekā 5100 darbavietu skolēniem, un tas būšot vēsturiski lielākais valsts līdzfinansēto darbavietu skaits skolēnu nodarbināšanai vasaras brīvlaikā, to Latvijas Radio atzina NVA eksperte Karolaina Pastare.

 

FOTO: Shutterstock.com

Viņa atzina, ka valsts līdzfinansēto darbavietu skaits ir krietni mazāks nekā piedāvāto darbavietu skaits. Šogad ar NVA atbalstu paredzēts izveidot 5179 darba vietas, kas ir vairāk nekā pērn.

Pēc NVA pārstāves teiktā, skolēni izrādot arvien lielāku interesi par strādāšanu vasarā, tāpēc arī palielināts valsts finansējums darbavietu līdzfinansēšanai. Tāpat pieaug arī darba devēju interese par skolēnu nodarbināšanu vasarā.

Pērn darba devēji pieteica 6403 darbavietas skolēniem, bet šogad dalībai pasākumā pieteikušies 579 darba devēji, piesakot kopumā 7200 darbavietu. Darba devēju pieteikumi tiek vērtēti. 

Skolēniem piedāvātās darbavietas ir dažādas - sākot no palīgstrādniekiem un virtuves darbiniekiem līdz viesmīļiem un pārdošanas asistentiem, kā arī sezonas strādniekiem, sacīja NVA pārstāve.

Reklāma
Reklāma

Skolēniem valsts līdzfinansētajām darbavietām ir jāreģistrējas elektroniski NVA mājaslapā. "Reģistrācija šogad tiek uzsākta pakāpeniski, katram reģionam ir noteikts savs reģistrācijas sākuma datums," teica Pastare.

Viņa atzīmēja, ka reģistrācija sāksies Latgalē 7.maijā, bet 11.maijā tā tiks uzsākta Rīgas reģionā. Turklāt skolēniem būt jāreģistrējas tajā reģionā, kur viņš vēlas strādāt.

Avots: LSM.lv