Pa sociālās mājas logu izkrīt bērns un gūst smagas traumas; tuvinieki lūdz aculieciniekus nesaukt mediķus

Rīgā, Ieriķu ielā, pa sociālā centra “Purvciems” daudzstāvu mājas logu izkritis bērns. Kāda aculieciniece nekavējoties izsaukusi neatliekamo medicīnisko palīdzību, taču pie loga parādījušies pieaugušie, kuri lūguši mediķus nesaukt. Kā TV3 raidījumam “Bez Tabu” stāsta aculieciniece, pēc brīža atnācis vīrietis, kurš pa logu izkritušo bērnu paņēmis un ienesis atpakaļ ēkā. 

FOTO: Shutterstock.com

Ēkā dzīvojošie gan par negaidījumu neko neesot dzirdējuši. To, ka ātrā palīdzība ir steigusies uz konkrēto adresi, lai palīdzētu bērnam, raidījumam apstiprinājusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības pārstāve Ilze Bukša. Turklāt ārsti bērnu atraduši nevis uz ielas, bet gan dzīvoklī. Mazulis nogādāts slimnīcā, izsaukta policija.

Brīdī, kad nelaime notikusi, bērnu pieskatījusi vecmāmiņa. Valsts policijas pārstāvis Atis Čakāns pieļauj, ka bērns pats atvēris logu un izkritis, vai arī logs nav bijis aizvērts.

Vīrietis, kurš mazuli ienesis atpakaļ ēkā, esot kaimiņš, kuru to izdarīt palūgusi satriektā vecmāmiņa. Policijas pārstāvis pieļauj, ka nostrādājis cilvēciskais faktors - vecāsmātes pirmā reakcija esot šoka stāvoklī.

Ņemot vērā to, ka mazulim konstatētas smagas traumas un tuvinieki paši nav saukuši ātro palīdzību, tiek izvērtēts, kuram par notikušo būs jāuzņemas atbildība.

Reklāma
Reklāma

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv