Izkrītot no balkona, mazs bērniņš gūst nopietnas traumas

Vakar Zemgalē gadu un trīs mēnešus veca meitene izkrita no otrā stāva balkona, gūstot nopietnas traumas, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

FOTO: Shutterstock.com

Kritiens bija no apmēram 2,5 metru augstuma. Bērns slimnīcā nogādāts ar galvas un krūškurvja traumām.

Lasi arī:
Jādomā par bērnu drošību arī bērnudārznieka vecumā. Bīstamākās riska vietas

Apmeklē nodarbību par "Bērna drošība un pirmā palīdzība" Gudro Sievu Skolā

Vienlaikus vakar Kurzemē desmit mēnešus vecs bērns nokrita no trīs metrus augstām koka trepēm. Zīdainis guva galvas traumu.

Reklāma
Reklāma

Vēlreiz ir jāatgādina, nedrīkst atstāt nepieskatītu mazuli spēlējamies uz balkona vai terases, kā arī neatstāt pie loga nenovietu dīvānu un galdu, krēslus, pārtinamo galdiņu, vai citus priekšmetus, uz kā bērns varētu pakāpties un pārliekties pāri palodzei. Bērns arī pats var mēģināt piestumt pie loga kādu priekšmetu, lai pakāptos pie tā, kamēr pieaugušo nav istabā un palūkoties pāri palodzei.

Ja nepieciešams vēdināt istabas, tad logu jāver tikai vēdināšanas režīmā, turklāt ieteicams iegādāties speciālus logu vai durvju bloķētājus, kas neļaus bērnam tos atvērt.

Ja tomēr nelaime ir notikusi un bērns ir nokritis no liela augstuma, bērnu nedrīkst kustināt vai pārvietot, tikai jāvēro un jāmēģina nomierināt līdz mediķu ierašanās brīdim. Iekšējo orgānu savainojumi un kaulu bojājumi var nebūt redzami,