Lietuvā meklētais divgadnieks upē atrasts seklā vietā aizķēries aiz akmens

Nepilnus divus gadus vecais mazulis, kurš bez vēsts pazuda Lietuvā, Paņevežu rajonā, 31.janvārī aizvakar Ņevežas upē bez dzīvības pazīmēm. Policija sniegusi sīkākus komentārus par apstākļiem, kādos puisēns atrasts.

Ņevežas upīte, kura paņēma mazā zēna dzīvību. (Foto: Bezvests.lv)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ņevežas upīte, kura paņēma mazā zēna dzīvību. (Foto: Bezvests.lv)

Jau vēstījām, ka bērna ķermeni upē ieraudzījusi kāda garām ejoša sieviete. Tagad apstiprināts, ka mirušais tik tiešām ir 31.janvārī pazudušais bērns, kuru meklēja divus mēnešus.

Zēns atrasts 10 kilometru tālumā no sava pagalma, kur tēvs bērnu pēdējoreiz redzēja.

Īpaši sasauktā preses konferencē Paņevežu policijas iecirkņa izmeklētājs Orlands Butkus pavēstīja, ka upes dziļums vietā, kur bērna līķis atrasts, ir 1,5 metri - vieta ir sekla. Taču laikā, kad viņš pazuda, tur varētu būt bijis četru metru dziļš.

Mirušais bijis aizķēries aiz kāda akmens. Pirmajā apskatē nav konstatētas vardarbības pazīmes, taču šobrīd rit ekspertīzes, lai noteiktu precīzu puisēna nāves laiku un iemeslu. Viņa drēbes bijušas kārtībā, nekas neliecinot par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Jau vēstījām, ka zēns pazuda no sava pagalma 31.janvārī īsi pēc pl.13 brīdī, kad rotaļājies sētā, bet tēvs skaldījis malku. Bērna pazušana konstatēta ātri, un divu stundu garumā vecāki dēlu meklēja, un, kad saviem spēkiem atrast puisēnu neizdevās, izsauca glābējus un policiju. Notikumiem Kuncjagalas ciemā sekoja līdzi visa Lietuva. Intervijās māte pauda, ka dēls nez vai būtu gājis uz upi, jo esot baidījies no ūdens. 

Reklāma
Reklāma

Zēna meklēšanā tika iesaistīta arī Latvijas organizācija Bezvēsts.lv. 

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv