Vēl kāds šausmīgs stāsts no Kemerovas: 11 gadus vecs zēns, kurš izglābās, beidzot uzzinājis, ka viņa vecāki un māsiņa ir miruši

11 gadus vecais zēns, kurš izlēca pa Kemerovas tirdzniecības centra "Zimņaja višņa" ("Ziemas ķirsis") logu, izglābdams savu dzīvību, tikai tagad psihologu klātbūtnē uzzinājis, ka viņa vecāki un mazā māsiņa nespēja izkļūt no degošās ēkas un gāja bojā.

11 gadus vecā zēna ģimene pirms dažiem gadiem. (Foto: Vkontakte)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

11 gadus vecā zēna ģimene pirms dažiem gadiem. (Foto: Vkontakte)

Krievijas medijus par notikušo informēja Maskavas pusaudžu galvenā psihiatre Anna Portnova, kura pašlai strādā traģēdijas vietā Sibīrijas dienvidos.

"Viņi (pārējie tuvinieki un ārsti) nespēja tikt galā ar sevi, un bailēm ieraudzīt bērna smago reakciju. Neviens ilgstoši nespēja piemeklēt pareizos vārdus, bet šodien pēc ilgstoša darba, mēs pielietojām pareizo tāktiku, kā sarunāties ar šo puisi," atklāj psihiatre.

Pēc Pornovas teiktā, zēns reaģēja tā, kā viņam tas būtu jādara - raudot. Tomēr viņš neieslēdzās sevī, turpināja sarunāties un interesējās par savu nākotni un turpmāko dzīvesvietu.

Kā stāsta psihiatre palīdzība ir vajadzīga ne tikai bērniem, bet arī viņu tuviniekiem, kuri nespēj pateikt pateikt par vecāku zaudējumu, kas krietni paildzina visu notiekošo. "Šeit arī rodas mūsu uzdevums - palīdzēt tikt galā ar skumjām un iemācīt palīdzēt bērnam," piebilst Anna Portnova.

Pirms nāves tēvs izgrūda savu dēlu pa logu. Zēns guva nopietnas traumas.

Pirms nāves tēvs izgrūda savu dēlu pa logu. Zēns guva nopietnas traumas. Ārsti viņam konstatēja saindēšanos ar degšanas produktiem, plaušu, sirds, aknu, nieru bojājumus, kontūziju, iegurņa kaula lūzumu un plēstu brūci vaigā. Lielākās problēmas puisim radās ar plaušām, kuru glābšanai mediķi veltīja aptuveni diennakti.

Zēna vienīgi palikušie tuvinieki ir viņa abas vecmāmiņas, no kurām viena, pēc Kemerovas apgbala bērnu tiesību pilnvarotā aizstāvja Dmitrija Kisļicina vārdiem, arī kļūs par 11 gadus vecā puiša aizbildni.

 

Reklāma
Reklāma

Jau ziņots, ka svētdien Kemerovas tirdzniecības centrā "Zimņaja višņa" izcēlās ugunsgrēks, kurā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir bērni (vismaz 41) Oficiālie dati liecina, ka ievainoti ir vēl vismaz 84 cilvēki.

Saistībā ar ugunsgrēku aizturēti un nopratināti vairāki cilvēki, tostarp nomnieks telpai, kurā, domājams, sācies ugunsgrēks. Varasiestādes iepriekš paziņoja, ka ugunsgrēks varētu būt aizsācies iepirkšanā centra kinoteātrī, un tā rezultātā virs divām auditorijām iebrucis jumts. Liesmas ēkā, kurā atrodas arī boulinga centrs, sauna un vairāki restorāni, bija pārņēmušas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru lielu platību, vēstīja Krievijas mediji.

Sākotnējā tirdzniecības centra pārstāvju versija tika minēta, ka ugunsgrēks esot kādu jauniešu ļaunprātīga dedzināšana rotaļu istavām, tomēr izmeklētāji šai versijai īpaši netic, vainojot īssavienojumu.

Ugunsgrēka izmeklēšanā iesaistīti vairāk nekā 100 izmeklētāji.

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv