"Sāls raktuves" Rīgas ielās: iedzīvotāji bezgala neapmierināti, atbildīgie dienesti problēmu neredz FOTO

Neviens vien būs pamanījis, ka Rīgas ielas pēdējās dienās pārvērtušās teju par sāls raktuvēm. Ielas un ietves klāj sāls putekļi un sāls nogulsnes tik lielā apjomā, ka pilsētas iedzīvotāji aktīvi izrādījuši savu neapmierinātību sociālajos tīklos. Rīgas domes amatpersonu skatījumā viss gan esot normas robežās, vēsta LNT ziņas. 

Sāls Mežaparkā. Ekrānuzņēmums no Twitter.com: Kristaps Smiltens ‏@KSmiltens

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sāls Mežaparkā. Ekrānuzņēmums no Twitter.com: Kristaps Smiltens ‏@KSmiltens

Sāls nevien vizuāli padarījis pilsētu nebaudāmu, bet arī ievērojami bojā apavus un automašīnas, radot koroziju uz tām. Lai pēc iespējas ātrāk atbrīvotu auto no aplipušā sāls, mazgātavās esot palielinājusies slodze, par spīti stindzinošajam salam. 

Bez sāls citu pretslīdes alternatīvu īsti neesot, jo, piemēram, mikrošķembu jeb granulu izmantošana dažās stundās aizdambētu Rīgas kanalizācijas sistēmu, kuras modernizēšanai nepietiekot naudas. 


Ielu uzturētāji šobrīd tikai atsevišķās, retās vietās kaisot sāli. Tas, ko redzam uz Rīgas ielām, ir sāls putekļi, kas uzkrājušies vēl no iepriekšējām reizēm. Turklāt, Rīgas ielu uzturētājs piebilst, ka šoziem sāls kaisīšanai izmantota mazākā apmērā.

Iemesls baltajām ielām esot laikapstākļu maiņa, jo esot sauss un auksts. 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

LASI ARĪ: Vai sāls uz ielām kaitē "pilsētas" suņiem?

Kā pareizi kopt apavus ziemā? Praktiski padomi

 

Informācija no portāla Kasjauns.lv