Ar ziedotāju atbalstu Bērnu slimnīca saņem parenterālās barības jaukšanas iekārtu

Ar ilggadējo Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ziedotāju - Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” un Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu Bērnu slimnīca saņems ilgi gaidīto parenterālās barības jaukšanas iekārtu, kas aizstās māsu roku darbu, tā vietā nodrošinot ātru, nepieciešamai receptūrai atbilstošu, augstas kvalitātes maisījumu daudziem mazajiem pacientiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ik dienu Bērnu slimnīcā parenterālā barošana ir nepieciešama vismaz 25 bērniem. Tie ir gandrīz visi pacienti neonatoloģijas intensīvās terapijas nodaļā, daļa reanimācijā, kā arī gastroenteroloģijas profila nodaļā. Tāpat ir 5 bērni, kuriem parenterālā barošana tiek nodrošināta mājas apstākļos.
 

Līdz šim parenterālās barošanas maisījumus gatavoja māsas ar rokām, sajaucot receptūras sastāvdaļas. Reizēm maisījuma sagatavošana aizņem līdz pat 1 stundai. Līdz ar to, ieviešot maisīšanas iekārtu, ieguvums laika ziņā katru dienu varētu būt līdz pat 10 māsas darba stundām dienā.  Dāvinātās ierīces izmaksas ir 65 019,76 EUR (bez PVN). Ierīce spēs sajaukt vismaz 20 dažādas receptes.  
 

“Atbalsts Bērnu slimnīcai ir viena no mūsu fonda prioritātēm un esam pagodināti par ilggadējo sadarbību. Saņemot lūgumu izvērtēt iespējas un ziedot tieši parentālās barības jaukšanas iekārtai, apzinājāmies iekārtas nozīmi gan atvieglojot medmāsu ikdienas darbu, laikā kad medmāsu trūkums ir ļoti aktuāls, gan arī nodrošinot kvalitatīvus nepieciešamos maisījumus bērniem viņu dzīves pirmajos mēnešos.  Arī nākamgad mēs turpināsim atbalstīt Bērnu slimnīcu un šajā svētku laikā vēlos novēlēt visiem labu veselību un mieru”, atzīst Igors Bass, Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” vadītājs.
 

Reklāma
Reklāma

“Es strādāju Labdarības fondā jau daudzus gadus un redzu, ka visi mūsu realizētie projekti – gan lieli, gan arī mazi – ir svarīgi. Bet jāatzīstas, ka man personīgi kā cilvēkam un kā mammai vistuvākie ir tie, kuri ļauj palīdzēt bērniem un viņu vecākiem, dot cerību un iespējas izglābt dzīvību, kuri ienes vairāk saules un laimes cilvēku būšanā. Un man ir patiess prieks, ka mums kopā ar Bērnu slimnīcu un tās izciliem speciālistiem ir izdevies realizēt vēl vienu ieceri un iegādāties šo parenterālo maisījumu pagatavošanas iekārtu. Mēs esam atvērti arī jaunajiem projektiem un noteikti turpināsim atbalstu medicīnas jomā”, – saka Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna.