"Draudzīgais aicinājums" publisko 2017. gada labāko skolu sarakstu

Draudzīgā aicinājuma fonds par labāko ģimnāziju Latvijā šogad kārtējo reizi atzinis Rīgas Valsts 1. ģimnāziju. Vidusskolu grupā balva trešdien tiks pasniegta Daugavpils Krievu licejam-vidusskolai.

Arī šogad par labāko ģimnāziju atzīta Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Arī šogad par labāko ģimnāziju atzīta Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

Lauku skolu kategorijā apbalvota tiks Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskola, savukārt pie balvas specializēto skolu grupā tiks Emīla Dārziņa mūzikas vidusskola.

Tikmēr kategorijā "Izaugsme" balva tiks pasniegta Rīgas vispārizglītojošajai privātajai vidusskolai "Evrika".

Par sasniegumiem vairākos mācību priekšmetos apbalvos Valkas Jāņa Cimzes ģimnāziju, Rīgas Centra humanitāro vidusskolu, Salienas vidusskolu un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolu.

Reklāma
Reklāma

Fonda "Draudzīgais aicinājums"  dibinātājs un vadītājs Jānis Endele norāda, ka pēdējo gadu rezultāti rāda patīkamus pārsteigumus, proti, reitinga augšgalā ir ne tikai lielo pilsētu mācību iestādes, bet arvien vairāk tajā parādās arī nelielas skolas no Latvijas reģioniem.

Reitingā pēc skolēnu gūtajiem rezultātiem centralizētajos eksāmenos vērtē piecus mācību priekšmetus – latviešu valodu, matemātiku, angļu valodu, dabas zinības (bioloģija, fizika, ķīmija), vēsturi un skolas kopvērtējumā, kā arī skolu izaugsmi gan mācību priekšmetos, gan kopvērtējumā.