Ar unikālu Morzes ābeces lietotni iesūti apsveikumu Latvijai dzimšanas dienā!

Projekta ietvaros darbosies speciāla aplikācija www.apsveikumslatvijai.lv, kurā ikviens var ģimenei, draugam, kolēģim vai paziņai nosūtīt savu apsveikuma tekstu Latvijai dzimšanas dienā

Ar unikālu Morzes ābeces lietotni iesūti apsveikumu Latvijai dzimšanas dienā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

VAS „Elektronisko sakari” patriotisma projekta „Apsveikums Latvijai” ietvaros ir uzsācis apsveikumu maratonu, kura ietvaros plānots uzstādīt rekordu ar vislielāko dalībnieku skaitu – skolēniem un pieaugušajiem, kuri līdz 18. novembrim apsveiks Latviju dzimšanas dienā, izmantojot Morzes signālus. Tā ir pasaulē unikāla akcija, sakaru nozares un VAS "Elektroniskie sakari" veltījums Latvijai valsts simtgadē.

 

Projekta ietvaros darbosies speciāla aplikācija www.apsveikumslatvijai.lv, kurā ikviens var ģimenei, draugam, kolēģim vai paziņai nosūtīt savu apsveikuma tekstu Latvijai dzimšanas dienā, aizšifrējot to ar Morzes ābeci. 


Projekts ir veidots kā interaktīva spēle, kurā ir jāiepazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi. Veidojot projektu, mums bija svarīgi veicināt patriotismu par valsti, izmantojot inženierzinātnes, kas ir mūsu darba specifika un Latvijas nākotne.

Reklāma
Reklāma


Projekts tiks īstenots divās daļās. Centrālajā daļā līdz 18. novembrim ikviens var iesūtīt savu apsveikumu Latvijai, kā arī to nosūtīt citiem, izmantojot aplikāciju www.apsveikumslatvijai.lv. Savukārt otrajā posmā, sadarbībā ar Latvijas Paralimpisko komiteju no 13. novembra līdz 17. novembrim notiks zibakcijas, kurās ikviens varēs noklausīties un atšifrēt Latvijas paraolimpiešu nosūtītos apsveikumu Latvijas skolēniem. 


Novembra beigās tiks apkopots apsveikumu skaits, lai noskaidrotu, vai izdevās pārspēt iepriekšējā gada rekordu – 5305 apsveikuma sūtītājus. Jāmin, ka pirmajā gadā pirms diviem gadiem apsveikumu sūtīšanā iesaistījās 3861 cilvēks. Toreiz Morzes skaņas ierakstīja talantīgais Latvijas pianists Vestards Šimkus. Šoreiz Morzes ābeces skaņas ir veidotas kopā ar bērniem no Andžeja Grauda bungu skolas. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem.