Jauns ģimenes pabalsta variants: piemaksas par nepilngadīgiem bērniem

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) jaunais piedāvājums ģimenes valsts pabalstu palielināšanai - ģimenēm ar diviem nepilngadīgajiem papildus piešķirt 10 eiro katru mēnesī. Pašlaik ģimenes ar diviem nepilngadīgajiem kopumā saņem vismaz 34 eiro, bet turpmāk kopējais atbalsts būtu vismaz 44 eiro.

Ģimenēm ar vairāk bērniem naudas solās būt vairāk.

FOTO: Shutterstock.com

Ģimenēm ar vairāk bērniem naudas solās būt vairāk.

 

Lielāku atbalsta pieaugumu VL-TB/LNNK piedāvā ģimenēm, kas audzina trīs vai vairāk nepilngadīgos. VL-TB/LNNK piedāvājums paredz, ka papildus piemaksa ģimenēm ar trīs bērniem būs 66 eiro mēnesī. Par trešo bērnu jau tagad tiek saņemts pabalsts 34 eiro, tad kopējais atbalsts, īstenojot šo piedāvājumu, būtu 100 eiro par trešo bērnu.

Ģimenēm ar četriem nepilngadīgajiem, plānots piemaksāt 116 eiro, kas summā ar pašreizējiem pabalstiem veidotu 100 eiro par trešo un 100 eiro par ceturto bērnu. Arī ģimenēm, kurās aug vēl lielāks nepilngadīgo bērnu skaits, summā par trešo un katru nākamo nepilngadīgo ģimene saņemtu 100.

Reklāma
Reklāma

 

Patlaban pabalsta apmērs par pirmo bērnu ir 11,38 eiro, par otro - 22,76 eiro, par trešo - 34,14 eiro, bet par ceturto un nākamajiem 50,07 eiro.