Rīgas Zooloģiskajā dārzā neielaiž trīs gadus vecu bērnu ar skrejriteni. Kādas ir tavas domas šajā jautājumā?

Pagājušajā nedēļas nogalē viedokļu vētru sociālajos tīklos izraisīja stāsts par trīs gadus vecu zēnu, kurš paša spēkiem ar skrejriteni bija atminies līdz Rīgas zoodārzam, taču iekšā ar savu transportlīdzekli netika ielaists.

Zoodārzā arī informē, ka šāda veida nesaprašanās ar apmeklētājiem ir visnotaļ regulāras, taču noteikumi paliek noteikumi.

FOTO: Shutterstock.com

Zoodārzā arī informē, ka šāda veida nesaprašanās ar apmeklētājiem ir visnotaļ regulāras, taču noteikumi paliek noteikumi.

 

Par mazā puikas vilšanos un asarām pirmais portālā “Facebook” pavēstīja LTV raidījuma “Adreses” autors Mārtiņš Ķibilds.

Iemesls zēna un viņa mammas aizraidīšanai esot bijis noteikums, ka velosipēdi ir jāatstāj pie vārtiem.


Abiem zoodārza viesiem līdzi nebija saslēdzēja, tāpēc mamma esot pajautājusi, vai mazo skrejriteni zoodārza teritorijā varētu nest rokās, uz ko saņemta noraidoša atbilde.

Arī administrācijas telpās neesot bijis vietas zēna mazajam skrejritenim.

Kā raksta Mārtiņš, zēna mātei vēl esot pamācīts, ka “ar velosipēdiem jāiet sportot pa Mežaparku.”

“Kāpēc zoodārzs savā teritorijā var ierīkot apsargājamu maksas autostāvvietu, bet triec prom mammas un bērnus uz skrejriteņiem?” raksta Mārtiņš.

Uz viņa ierakstu portālā "Facebook" reaģējuši ap 1400 cilvēku un tas pārpublicēts vairāk nekā 900 reižu.

 

Reklāma
Reklāma

Aizliegumam ir labi iemesli
Komentējot notikušo, zoodārza informācijas dienesta pārstāvis Māris Lielkalns portālam Kasjauns.lv skaidro, ka zoodārza noteikumi ir rakstīti, lai garantētu gan tur mītošo dzīvnieku, gan zoodārza apmeklētāju drošību.

“Galvenie noteikumi ir nebarot, nebraukāt apkārt un nerāpties pa nožogojumiem. Aizliegums braukāt zoodārza teritorijā ir tikpat svarīgs kā citi noteikumi, jo šāda pārvietošanās ir potenciāli bīstama kā apmeklētājiem, tā zvēriem. Teritorija ir ļoti pauguraina un negluda, turklāt konkrētajam transportlīdzeklim nav nedz pedāļu, nedz bremžu, ar ko varētu kontrolēt braucienu,” skaidro Lielkalns.

 

Dzīvnieki bīstas no trokšņiem
Zoodārza pārstāvis arī norāda, ka šāda veida braucamie nereti grab un rada lielu troksni, kas biedē un satrauc dzīvniekus.

“Nervozākie dzīvnieki, izdzirdot ko tādu tuvojamies, aši vien metīsies uz tālāko nožogojuma stūri. Šādas negaidītas stresa kustības var beigties ar visai nopietnām traumām. Zebras, brieži un krēpjvilki ir īpaši tramīgi un bailīgi. Zoodārzā ir nosacījums: jo klusāks būsi, jo labāk redzēsi. Aizdzenot dzīvniekus uz tālākiem nožogojumu stūriem, atņemam gan sev, gan citiem iespēju viņus labāk aplūkot,” telefonsarunā skaidro Lielkalns.

Zoodārzā arī informē, ka šāda veida nesaprašanās ar apmeklētājiem ir visnotaļ regulāras, taču noteikumi paliek noteikumi – nopērkot biļeti, apmeklētājs piekrīt tos ievērot.

 

Informācija no ziņu portāla www.jauns.lv