Kā dzīvot veselīgāk: Vērtīgas lekcijas veselīga dzīvesveida dienā

Kas ir veselīgs dzīvesveids? Kā rīkoties, lai rūpētos par sirdi un izbēgtu no infarkta? Kā justies labi un pareizi vingrot, un ko izvēlēties par visveselīgāko našķi? Šo visu un vēl vairāk varēsi uzzināt jau šo sestdien, 16. septembrī, no plkst. 12.00–17.00 Lucavsalā Veselīga dzīvesveida dienā!

Tas ko ēdam, ietekmē to, kā jūtamies.

FOTO: Shutterstock.com

Tas ko ēdam, ietekmē to, kā jūtamies.

Veselīga dzīvesveida diena ir pasākums visai ģimenei, kurā varēs gan izskrieties un izvingroties sporta spēlēs, gan izpētīt un pamēģināt dažādus sporta veidus un satikt to trenerus. Tāpat arī bez maksas būs pieejami veselības rādītāju mērījumi – glikozes, holesterīna, asinsspiediena un citi. Tomēr īpašu uzmanību vēlamies vērst uz ārstu lekcijām, jo šī ir lieliska iespēja satikt un noklausīties pieredzes bagātu profesionāļu ieteikumus un uzdot savus jautājumus!
 

Lekciju sadaļu plkst. 12.00 atklās Ainārs Rudzītis – kardiologs, praktizējošs ārsts ar darba pieredzi kopš 1996. gada. Ārsta lekcija būs veltīta infarkta tēmai, kas sevišķi noderīga būs vīriešiem – kā zināms, kungiem sava sirds ir īpaši jāpieskata (lekciju aicinām noklausīties arī dāmas). Savukārt 12.45 RAKUS onkologs Guntis Ancāns iepazīstinās ar onkoloģisko slimību inovācijām un jaunākajām metodēm – šo ir noderīgi zināt ikvienam! 
 

13.30 visi varēs kopīgi pavingrot fizioterapeites Zanes Goldiņas vadībā. Savukārt vingrošanai sekos uztura speciālistes un fitnesa treneres lekcija par gudru un veselīgu našķošanos – saldummīļi saņems dažādus praktiskus ieteikumus tam, kā pagatavot veselīgus našķus, ar kuriem aizvietot veikala saldumus. 


Plkst. 15.00 pieredzējusī pulmonoloģe Ineta Grīsle prezentēs to, kas ikvienam būtu jāzina par plaušu veselību – diemžēl mūsdienu dzīvesveidā plaušas nereti ir pamestas novārtā, taču ietekmē visa organisma pašsajūtu. Visbeidzot, lekcijas noslēgs ergoterapeite Zoja Nesterova, kura stāstīs par ergoterapiju rehabilitācijā, un geštaltterapeite Elīna Zelčāne. Viņa runās par daudziem aktuālu lietu – perfekcionismu – un to, kādēļ tas nav veselīgs. 

Lekciju apmeklējums, tāpat kā pārējā Veselīga dzīvesveida diena, ir bez maksas, taču ierobežotā vietu skaita dēļ lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot uz tālruni 28305097. 

 

Reklāma
Reklāma

Lekciju saraksts