Rosina vairākas reizes palielināt sodu par telefona lietošanu pie stūres un numurzīmes slēpšanu

Valsts policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju sagatavojušas grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz efektīvāk sodīt par agresīvu braukšanu, kā arī nosaka lielākus sodus par telefona lietošanu pie stūres un numurzīmes slēpšanu.

Ja šobrīd par šādu pārkāpumu var piemērot brīdinājumu vai 15 eiro sodu, tad grozījumi paredz sodu noteikt no 25 līdz 100 eiro.

FOTO: Shutterstock.com

Ja šobrīd par šādu pārkāpumu var piemērot brīdinājumu vai 15 eiro sodu, tad grozījumi paredz sodu noteikt no 25 līdz 100 eiro.


Grozījumi paredz palielināt sodus par apzinātu transportlīdzekļa numurzīmes slēpšanu. Ja šobrīd par šādu pārkāpumu maksimālais sods ir 40 eiro, tad grozījumos rosināts to noteikt no 55 līdz 140 eiro.
Tāpat rosināts palielināt naudas sodu par mobilā telefona lietošanu braukšanas laikā. Ja šobrīd par šādu pārkāpumu var piemērot brīdinājumu vai 15 eiro sodu, tad grozījumi paredz sodu noteikt no 25 līdz 100 eiro. Citviet Eiropā par šādu pārkāpumu sods esot vēl lielāks.


Vienlaikus grozījumos paplašināta agresīvas braukšanas definīcija. Sodu šajā gadījumā gan nav plānots palielināt. Agresīvas braukšanas definīciju piedāvāts paplašināt, lai pie atbildības varētu saukt tos autovadītājus, kas apzināti ar spēkratu veic sānslīdi jeb driftēšanu. 

 

Reklāma
Reklāma

Autovadītāji nereti pāraudzināšanas nolūkos veic apzināti strauju nepamatotu bremzēšanu, kas apdraud satiksmes drošību. Jaunās izmaiņas arī šajā ziņā paplašinātu agresīvas braukšanas definīciju.