Policisti parūpējas par iedzērušu vecāku bērniem – pabarojot viņus un nomainot autiņbikses mazākajam

20.jūlijā Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki veica profilaktisko reidu Purvciema mikrorajonā.

Policijas darbinieki zīdainim pagatavoja bērniem paredzētu ēdienu, nomainīja autiņbikses un izsauca ātro palīdzību.

FOTO: Shutterstock.com

Policijas darbinieki zīdainim pagatavoja bērniem paredzētu ēdienu, nomainīja autiņbikses un izsauca ātro palīdzību.

 

Ap pulksten septiņiem vakarā pie kāda bērnu laukuma likumsargi pamanīja vīrieti, kurš atradās manāmā reibuma stāvoklī. Būtiski, ka šis vīrietis gāja ar mazu bērnu.
Policisti vīrieti apturēja un uzrunāja. Pēc kā tika noskaidrots, ka divgadīgais bērns ir viņa māsas dēls un tiekot vests uz mājām. 


Policisti nolēma pavadīt vīrieti ar bērnu uz mājām, lai pārliecinātos par bērna sadzīves apstākļiem. Ierodoties bērna dzīvesvietā tika noskaidrots, ka dzīvoklī atrodas bērna māte, bērna ome un zīdainis, kurš dzimis 2017.gadā.


Abas sievietes atradās stiprā alkohola reibuma stāvoklī. Bērnu māte nespēja noturēties kājās. Uz jautājumu, kad bērni pēdējo reizi ēdināti, sieviete atbildēja, ka no rīta bērni ēduši putru.

Reklāma
Reklāma


Policijas darbinieki zīdainim pagatavoja bērniem paredzētu ēdienu, nomainīja autiņbikses un izsauca ātro palīdzību. Mediķi, pārbaudot bērnu veselību, konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Abi bērni tika izņemti no ģimenes un nogādāti Valsts Sociālās aprūpes krīzes centrā.


Pēc ekspertīžu veikšanas tika noskaidrots, ka notikuma brīdī abas sievietes atradušās vairāk kā trīs promiļu reibumā. Pašlaik ir uzsākta administratīvā lietvedība un par situāciju ir informēta Bāriņtiesa un Sociālais dienests.


Valsts policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un neklusēt par ģimenēm, kurās notiek vardarbība, kā arī kurās tiek apdraudēta bērnu drošība un pārmērīgi lietotas apreibinošās vielas.