Pēc sīkas detaļas videoierakstā policija noskaidro, ka Ivans izkāpis no sabiedriskā transporta Grobiņas novada Dubeņos

Intensīvi analizējot izmeklēšanā izņemtos videofailus vairāk nekā 250 gigabaitu lielumā, kas līdzvērtīgi aptuveni 200 stundām, Valsts policija atklājusi nozīmīgu pavedienu no Ivana Berladina pārvietošanās maršruta dienā, kad bērns pazuda bez vēsts. 

Foto no policijas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no policijas arhīva

Pēc pavisam sīka video fragmenta, kurā varēja saskatīt vien daļu no Ivana sandales, izmeklētāji atklāja, ka zēns, visticamāk sajaucis autobusu pieturas un braucis līdz pat Dubeņiem, kur izkāpis. Šodien meklēšanas darbi koncentrēsies šajā rajonā un tās apkārtnē.



Pievēršot pastiprinātu uzmanību pat vissīkākajām niansēm, izņemto videomateriālu analīzē, izmeklētājiem izdevās noteikt jaunu posmu Ivana pārvietošanās maršrutā, dienā, kad bērns pazuda bez vēsts. Proti, izkāpjot Kuršu laukumā, zēns, visticamāk sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā. Šādu pavērsienu zēna pārvietošanās maršrutā izdevās izsecināt pēc pavisam īsa video fragmenta, kurā uz mirkli redzama tikai neliela daļa no Ivana sandales. Ņemot vērā jauniegūto informāciju, Valsts policijas izmeklētāji atklāja pieturu, kurā zēns izkāpa – autobusa gala punktā Dubeņos, kur spriežot pēc šī brīža rīcībā esošās informācijas, zēns arī palicis. Jau vakar Valsts policija pār Dubeņiem pacēla Nacionālo bruņoto spēku helikopteru, lai no gaisa pārmeklētu teritoriju. Šodien zēna meklēšana turpinās sākot ar Dubeņu apkārtni.



Jāatzīmē, ka Ivana meklēšanā iesaistīti plaši spēki un kopumā iepriekšējās nedēļas izskaņā, no 7.jūlija, Ivana Berladina meklēšanā katru dienu iesaistījās ap 260 pieredzējuši speciālisti no Valsts policijas, Liepājas pilsētas pašvaldības policijas, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī brīvprātīgo organizācijas bezvests.lv. Kopš Ivana meklēšanas pasākumos izmantotas citas metodes, Valsts policija ar Jūras spēku mācību centra karavīru iesaisti un sniegto atbalstu, koordinēja speciālistu darbības izveidotajā meklēšanas vadības centrā.


Iesaistītie spēki no jauna pārmeklēja Liepāju un tās apkārtni, izmantojot arī speciālos līdzekļus – Nacionālo bruņoto spēku helikopteru, laivas, kā arī, pēc nepieciešamības piesaistot ūdenslīdējus. Arī Aleksandra Fominska vadītā brīvprātīgo organizācija bezvests.lv sniedza nozīmīgu palīdzību Ivana meklēšanā, tajā iesaistot profesionālu apmācītu meklētāju grupu. Kā arī sniedza nenovērtējamu atbalstu ar speciālu tehniku, kas ļāva meklētājiem pārbaudīt šauras, dziļas, arī ar ūdeni piepildītas vietas, kur citādi piekļūt nav iespējams. Tādējādi Liepājā un tās apkārtnē bija iespējams pārmeklēt aizdomīgas akas, notekvadus, barakas, fortus un citas nedrošas un grūti pieejamas vietas. Visi meklēšanā iesaistīte spēki deva nozīmīgu ieguldījumu zēna meklēšanas pasākumos, par ko Valsts policija izsaka lielu pateicību. Tāpat Valsts policija pasakās ikvienam iedzīvotājam, kurš sniedzis savu devumu bērna meklēšanā – tas ir nenovērtējami.


Paralēli atkārtotai Liepājas un tās apkārtnes pārmeklēšanai, trīs dienu laikā Valsts policijas izmeklētāji, aptaujājot, ieguvuši informāciju no aptuveni 200 iedzīvotājiem Liepājā un tās apkārtnē. Tāpat šo dienu laikā vairāk nekā 160 iedzīvotāji aktīvi informējuši Valsts policiju, ne tikai sūtot informāciju speciāli Ivana meklēšanai izveidotajā e-pastā puikaliepaja@iem.gov.lv, bet arī zvanot pa tālruņiem 116000 un 110. Valsts policijas amatpersonas šo informāciju 24 stundu režīmā nepārtraukti analizēja un pārbaudīja, uz to attiecīgi reaģējot. Tāpat, meklējot kādu pavedienu bezvēsts pazudušā Ivana lietā, svētdien, kopā ar brīvprātīgajiem tika pārmeklēts Liepājas atkritumu poligons, kopumā pārbaudot 12 tonnas atkritumu, kas ievesti poligonā kopš 1.jūlija.

Reklāma
Reklāma