Policisti ierāpjas dzīvoklī pa logu, jo 5 gadīgas meitenes māte pārdzērusies guļ un nekustās…

31.martā neilgi pēc pulksten 14.00 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kādas izglītības iestādes sociālā pedagoga par māti, kura atsakoties ierasties pakaļ savam bērnam.

Policists dzīvoklī iekāpa pa logu. Ekrāmuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Policists dzīvoklī iekāpa pa logu. Ekrāmuzņēmums no video.


Ierodoties izglītības iestādē, policistus sagaidīja sociālā pedagoģe, kura norādīja uz pirmās klases skolnieku, kuram māte negrasās ierasties pakaļ. Sieviete telefonsarunas laikā apgalvojusi, ka septiņus gadus vecais dēls esot pietiekami vecs, lai pats atrastu ceļu līdz mājām. Pedagoģei pārrunu laikā radušās aizdomas, ka iemesls ir pavisam cits, proti, sieviete, iespējams, ir pamatīgi piedzērusies. Turklāt pastāvēja bažas, vai viņa spēj parūpēties par otru bērnu, kuram ir tikai pieci gadi un atrodas dzīvesvietā kopā ar māti.


Policisti nolēma zēnu nogādāt dzīvesvietā un pārliecināties vai māte spēj parūpēties par abiem bērniem. Puika saģērbās un aizgāja līdz policijas transportlīdzeklim. Mirkli vēlāk zēns tika nogādāts mājās.
Kārtības sargi vairākkārtīgi klauvēja pie dzīvokļa durvīm, taču tās neviens neatvēra. Ņemot vērā, ka dzīvoklis atradās pirmajā stāvā, policisti piegāja pie loga, caur kuru pamanīja zēna mazo māsiņu. Meitenīte raudādama piegāja pie loga, to atvēra un pastāstīja, mamma guļ un nekustas.


Ņemot vērā radušos situāciju, policists dzīvoklī ierāpās pa logu un no iekšpuses atvēra dzīvokļa durvis pārējiem policistiem. Mājvietas apskates laikā pamanīta sieviete, kura gulēja uz matrača. Blakus viņai atradās atvērta alkohola pudele. Policisti sievieti centās pamodināt, taču nedz uzrunāšana, nedz papurināšana aiz pleca nelīdzēja. Tomēr pēc neilga brīža sieviete atvēra acis un ar grūtībām piecēlās kājās.

Reklāma
Reklāma


Mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Pārbaudes laikā noskaidrots, ka viņa ir 2,86 promiļu reibumā. Sieviete arī pēc alkohola koncentrācijas pārbaudes noliedza, ka būtu lietojusi grādīgos dzērienus un apgalvoja, ka nekas traks noticis neesot.

Mājvietas apskates laikā pamanīta sieviete, kura gulēja uz matrača. Blakus viņai atradās atvērta alkohola pudele. Policisti sievieti centās pamodināt, taču nedz uzrunāšana, nedz papurināšana aiz pleca nelīdzēja.

Lai pārliecinātos par bērnu veselības stāvokli, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatēja, ka bērniem nav nepieciešama hospitalizācija. Ņemot vērā, ka sieviete nebija spējīga parūpēties par diviem mazgadīgiem bērniem, pieņemts lēmums abas atvases nogādāt drošā vidē, krīzes centrā.
Lietas materiāli nosūtīti Rīgas Bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.