Uzticams draugs bērnam ar īpašām vajadzībām: uzticamais suns Kleopatra

Roberts Jurka jau no pirmās klases mācās Valmieras Viestura vidusskolā, tagad – 10.klasē.  Vispusīgi attīstītais teātra klases audzēknis aktīvi piedalās visos klases un skolas pasākumos, spēlē teātri un sapņo kļūt par sporta komentētāju. Roberts ir pierādījis ne tikai sev, bet arī pārējiem, cik liels ir viņa gribasspēks  un cik liela nozīme ir mūsu atbalstam un ticībai.  Ar savu centību, apņēmību un sirsnību Roberts ir padarījis īpašus arī visus sev apkārt esošos – gan savu ģimeni, gan savus skolasbiedrus un skolotājus. 

Attēlos: valmierietis Roberts Jurka un viņa topošais draugs. Foto: Matiss Markovskis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Attēlos: valmierietis Roberts Jurka un viņa topošais draugs. Foto: Matiss Markovskis


Tagad Robertam ir vēl viens jauns draugs, kurš aug kopā ar zēnu, lai iemācītos viņam palīdzēt un atbalstīt ikdienā. Tas ir deviņus mēnešus jaunais Bernes ganu suns Kleopatra, kuram jākļūst par Roberta uzticamu draugu un pavadoni. Sadarbībā ar cilvēku ar īpašām vajadzībām integrācijas biedrību "Es redzu" un labdarības fondu "BlueOrange Charity" sunim tiks nodrošināta ārstnieciskās kinoloģijas apmācība viena gada periodā. Piesaistītie speciālisti apmācības organizēs Jurku ģimenes mājās kopā ar Robertu.


Roberts ir jau otrais jaunietis, kura ģimene ir iesaistījusies īpašajā programmā, kuras mērķis ir nodrošināt bērniem ar īpašām vajadzībām suni-pavadoni, vienlaikus piedāvājot petterapijas ārstniecisko kursu. Ziemassvētkos savu draugu un topošo palīgu saņēma astoņgadīgā rīdziniece Katrīna, kura kopš pirmajiem dzīves gadiem pārvietojas ratiņkrēslā. Arī viņai ikdienā ir nepieciešama palīdzība.


Biedrība „Es redzu” kopā ar labdarības fondu “BlueOrange Charity”  ir uzsākusi projektu “Draugs īpašam bērnam”, kura ietvaros sešiem Latvijas bērniem ar īpašām vajadzībām par saziedoto naudu tiek sagatavoti suņi-pavadoņi, kas dzīvo kopā ar jaunajiem saimniekiem jau no kucēna vecuma. Atbilstošus kucēnus, kuri jau kopš mazām dienām ir parādījuši konkrētajam bērnam piemērotas rakstura īpašības, palīdz atrast piesaistītie eksperti.

Roberts ir jau otrais jaunietis, kura ģimene ir iesaistījusies īpašajā programmā, kuras mērķis ir nodrošināt bērniem ar īpašām vajadzībām suni-pavadoni, vienlaikus piedāvājot petterapijas ārstniecisko kursu.

“Petterapija jeb ārstnieciskā kinoloģija ir ļoti nozīmīga bērnu ar īpašām vajadzībām attīstībā, palīdz pārvarēt sociālo atstumtību, ceļ pašvērtību, mazina neirozes un stiprina psiholoģisko noturību. Ir īpaši svarīgi, ka kucēni aug ģimenē kopā ar bērniem un nepieciešamo apmācību profesionāli kinologi veic kopā ar bērniem.  Latvijā petterapija ir jauna iniciatīva, citur pasaulē ar labiem panākumiem tā tiek īstenota jau labu laiku,” stāsta biedrības “Es redzu” valdes priekšsēdētāja Aivija Bārda.

 

Suns un draugs

Reklāma
Reklāma

 

Ikviens tiek aicināts pievienoties šim labdarības projektam, palīdzot bērniem ar īpašām vajadzībām iegūt draugus un nodrošinot profesionālu suņu-pavadoņu mācību programmu. Viena kucēna iegādei, uzturēšanai, veterinārārsta pakalpojumiem un, galvenais, apmācībām gada garumā ir nepieciešami vidēji 4200-4500 EUR.

 
Nodibinājums “BlueOrange Charity”
reģistrācijas numurs 50008218201
Banka: BALTIKUMS BANK AS
SWIFT: CBBRLV22XXX 
Konta Nr. LV59CBBR1123215500010

Ar norādi 
– Projektam DRAUGS ĪPAŠAM BĒRNAM.

 

Ieskaties: www.esredzu.lv