Aicina pieaugušos veikt scintigrāfiju arī Bērnu slimnīcā

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca atgādina, ka jebkurš pieaugušais, kuram nepieciešams veikt scintigrāfiju, ir aicināts pieteikties Bērnu slimnīcas reģistratūrā un izmantot iespēju saņemt pakalpojumu īsā laikā. 

FOTO: Shutterstock.com

Tā kā scintigrāfijas veikšanai ir nepieciešams īpašs radioaktīvs preparāts, kura izmantošanas termiņš ir ļoti īss – tikai līdz 2 nedēļām, tas tiek iegādāts nelielos apjomos. Lai izlietotu preparātu efektīvi, piedāvājam to izmantot arī citu pacientu jeb pieaugušo diagnostikai. Tādēļ Bērnu slimnīca īpaši vēršas pie pieaugušajiem, aicinot izmantot šo iespēju un īsā laikā veikt scintigrāfijas pakalpojumu. 

Scintigrāfija ir viena no diagnostiskās radioloģijas izmeklēšanas metodēm, kuras laikā saņemtā starojuma deva nav lielāka kā, piemēram, veicot rentgena uzņēmumu. Tā ļauj izvērtēt attiecīgo orgānu funkciju un tās rādītājus. Diagnostiskā procedūra tiek veikta ar radioaktīvu vielu klātbūtni, kombinējot tās ar olbaltumvielām (radiofarmpreparātiem), kas nodrošina radioaktīvās vielas nonākšanu vēlamajā orgānā vai orgānu sistēmā caur asinsriti. Izmeklējumam nepieciešamās radioaktivitātes deva tiek aprēķināta ļoti precīzi, katram pacientam individuāli, līdz ar to nepieļaujot nepamatota apstarojuma saņemšanu.

Pieaugušajiem scintigrāfijas pakalpojums Bērnu slimnīcā ir pieejams par pacienta  iemaksu Eur 4,27. Pieteikties iespējams, aizpildot pieteikuma anketu www.bkus.lv vai zvanot uz reģistratūru – 80708866.

Reklāma
Reklāma