Šodien bargs sals, bet nākamnedēļ vietām gaidāms atkusnis. FOTO

Sestdien dienā un svētdien pāri Latvijai virzīsies atmosfēras fronte nesot snigšanu daudzviet Latvijā, bet Kurzemē sestdien pastāv pat neliela stipra sniega varbūtība. Dienā jūras piekrastē gaisa temperatūra paaugstināsies virs nulles, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Latvijas ziemas mēdz būt ļoti daudzveidīgas - no barga sala līdz pamatīgam atkusnim.

FOTO: Shutterstock.com

Latvijas ziemas mēdz būt ļoti daudzveidīgas - no barga sala līdz pamatīgam atkusnim.

 

Šorīt daudzviet Latgalē, Sēlijā un tuvējos Vidzemes novados gaisa temperatūra noslīdējusi līdz -28..-31 grādam.

 

Rīgā pārsvarā mākoņainas debesis, pūš dienvidu, dienvidaustrumu vējš 3-6 metri sekundē. Gaisa temperatūra -17..-19 grādu, kas vējā atbilst -25 grādiem. Starptautiskajā lidostā sals naktī sasniedza -21 grādu.

 

Darba nedēļas sākumā vējš iegriezīsies no dienvidu puses. Tas nesīs siltākas gaisa masas un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā paaugstināsies. Darba nedēļas lielāko daļu būtiski nokrišņi nav gaidāmi, vien ceturtdien un piektdien pāri Latvijai virzīsies nokrišņu zona nesot nelielu sniegu, bet piekrastē iespējams arī slapjš sniegs un apledojums. Vējš būs lēns līdz mērens, vien ceturtdien piekrastes rajonos tas būs brāzmains.

 

Negatīvas gaisa temperatūras visu diennakti pieturēsies austrumu rajonos, bet nedēļas gaitā jūras piekrastē gaidāmi nelieli atkušņi.

Reklāma
Reklāma

 

Jāatzīst, ka ziema pie mums skaista!