Pēc vecāku lūguma policisti Rīgas naktsklubā aiztur sadzērušos jaunieti

Pēc vecāku lūguma Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieki sestdien aizturējuši nesavaldāmu 16 gadus vecu jaunieti alkohola reibumā, informēja RPP.

Vecāki, ierodoties klubā, ieraudzījuši dēlu, kurš vairākas reizes gājis pie bārmeņa un vēlējies iegādāties alkoholu.

FOTO: Shutterstock.com

Vecāki, ierodoties klubā, ieraudzījuši dēlu, kurš vairākas reizes gājis pie bārmeņa un vēlējies iegādāties alkoholu.

 

26.novembra naktī RPP Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kāda jaunieša vecākiem, kuri lūdza palīdzību sava 16 gadus vecā dēla savaldīšanā.

Ierodoties norādītajā adresē, tika sastapti jaunieša vecāki. Jaunieša māte pastāstīja, ka dēlam zvanījusi, lai noskaidrotu viņa atrašanās vietu. Sarunas laikā noskaidrots, ka dēls atrodas naktsklubā un, iespējams, ir alkohola reibumā.

Vecāki, ierodoties klubā, ieraudzījuši dēlu, kurš vairākas reizes gājis pie bārmeņa un vēlējies iegādāties alkoholu. Bārmenis alkoholu nepilngadīgajam jaunietim nav pārdevis. Sarunas laikā ar dēlu konstatēts, ka viņš ir alkohola reibumā. Vecāki dēlam likuši nekavējoties doties mājās, taču jaunietis palicis agresīvs un kategoriski atteicies doties mājās. Vecāki nolēmuši izsaukt policiju.

 

Likumsargi notikuma vietā sastapa arī pašu vaininieku un izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekus. Gaidot mediķus, jaunietis turpināja uzvesties agresīvi un sarunas laikā vairākkārtīgi centās pamest notikuma vietu. Pēc neilga brīža notikuma vietā ieradās mediķi, kuri jaunieti apskatīja un konstatēja, ka viņš narkotiskās vielas nav lietojis, bet ir stiprā alkohola reibumā. Pieņemts lēmums jaunieti aizturēt.

Reklāma
Reklāma

Jaunieša māte policistiem atzina, ka šī nav pirmā reize, kad dēls lietojis alkoholu un uzvedies agresīvi, viņa arī pauda bažas par savu bezspēcību dēla audzināšanā. Māte piebilda, ka nav palīdzējušas ne sarunas, ne došanās pie psihologa.

Visu sarunas laiku puisis uzvedās agresīvi - ar kājām spārdīja aizturēšanas nodalījuma durvis un sienas. Policisti jaunietim vairākkārtīgi aizrādīja par uzvedību, uz ko viņš atcirta, ka ir nepilngadīgs, tāpēc policisti neko viņam nevarot izdarīt.

Kamēr policisti veica pārrunas ar abiem vecākiem, jaunietis atradās operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā. Visu sarunas laiku puisis uzvedās agresīvi - ar kājām spārdīja aizturēšanas nodalījuma durvis un sienas. Policisti jaunietim vairākkārtīgi aizrādīja par uzvedību, uz ko viņš atcirta, ka ir nepilngadīgs, tāpēc policisti neko viņam nevarot izdarīt.

Jaunieša māte izteica bažas par savu un pārējo ģimenes locekļu veselību, ja jaunietis atgriezīsies šādā stāvoklī mājās. Ņemot vērā jaunieša uzvedību, likumsargi atkārtoti izsauca NMPD darbiniekus, kuri nolēma jaunieti hospitalizēt - nogādāt Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā. Jaunieša mātei ieteikts vērsties pēc palīdzības RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļā, kur kopīgiem spēkiem varētu rast risinājumu.

Sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par jaunieša atrašanos alkohola reibumā.