Kristīne Luīze Avotiņa rada spilgtu mākslas darbu Rīgas Pirmsskolas izglītības iestādē "Zīļuks"

Šī gada pavasarī Latvijā norisinājās konkurss “Košas sienas – krāsainas dienas”, kura laikā ikviens Latvijas bērnudārzs, tā audzēkņi un viņu vecāki tika aicināti izveidot radošus darbus par aizraujošākajām un krāsainākajām dienām bērnu dzīvē.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sīvajā cīņā Rīgas Pirmsskolas izglītības iestādes "Zīļuks"  grupa "Knīpiņas un Knauķīši"; ieguva galveno balvu – 130 litrus “Vivacolor” Interior sērijas krāsas telpu atjaunošanai un mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas sienas gleznojumu, kas tagad priecē bērnu un vecāku sirdis.
 

Par gleznas tapšanas procesu māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa stāsta: “Ideja radās pavisam vienkārši – gribējās radīt ko krāšņu un iepriecinošu bērnu ikdienai, kad viņi pavada garas stundas ārpus mājas. Sākotnēji biju iecerējusi veidot darbu citādāku. Taču, kad man piedzima meita, uz šo projektu jau skatījos ar pavisam citām jeb mātes acīm.
 

Šo gleznu es veidoju kā veltījumu savai meitai, iedomājoties, ka viņa šajā bērnudārzā varētu atrasties un pavadīt savu dienu. Radot darbu, iedvesmojos arī no visu iemīļotās bērnu rakstnieces un ilustratores Margaritas Stārstes. Tā mana gleznā ienāca trīs zīļuki un meža zemenes ar zilām lapiņām, jo Margarita Stāraste šādā krāsā krāsoja saviem varoņiem matiņus. Vēlos uzslavēt “Vivacolor” ne tikai par šāda konkursa radīšanu, bet arī par plašo krāsu paleti, kas palīdzēja radīt spilgtu darbu. ”

 

Tikmēr grupas “Knīpiņas un Knauķīši” audzinātāja Ilze Ruduka uzsver: “Tā kā mēs ikdienā bieži iesaistāmies dažādās avantūrās, nodomāju – kāpēc gan nepamēģināt piedalīties arī konkursā “Košas sienas-krāsainas dienas”? Lai radītu konkursā iesniedzamo mākslas darbu, strādājām visi kopā – katram bērnam bija savs uzdevums - bija jārada atsevišķa darba daļa. Tikmēr, sākoties balsošanai portālā Delfi.lv, aktīvi iesaistījām vecākus un citus radiniekus. Jāteic, ka uzvara konkursā bija ne tikai patīkama, bet tajā paša laikā tas mums lika pamatīgi sarosīties, jo, lai atjaunotu telpas, piedalījās visi vecāki. Esam priecīgi gan par uzvaru konkursā, gan par paveikto darbu telpās. Turklāt iegūtās krāsas pietiks vēl daudzu citu telpu atjaunošanai.”
 

Kampaņas iniciators, zīmola “Vivacolor” pārstāvis Gatis Kulbergs papildina: “Bērni ir vislielākie mākslinieki ar spilgtu iztēli, lieliskām idejām un īpašu skatījumu uz pasauli, kas mums pieaugušajiem ir gan jāsargā, gan jāattīsta.

Reklāma
Reklāma

Priecājamies par izrādīto lielo interesi konkursam, jo gan vecākiem, gan bērnudārzu pārstāvjiem ir svarīgi, lai bērni savu ikdienu pavadītu patīkamā vidē. Mēs esam patiesi gandarīti, ka varam nodrošināt šādu iespēju un bērni var mācīties skaistās, krāsainās telpās.”
 

Video atskats uz to, kā norisinājās konkurss, laureāta apbalvošana un mākslas darba radīšana:


Konkursu “Košas sienas – krāsainas dienas” rīkoja krāsu zīmols “Vivacolor”. Konkursā varēja piedalīties visas pašvaldību un privātās pirmsskolas izglītības iestādes. Daugavpils pilsētas 11. pirmsskolas izglītības iestādes grupa “Ezīši” un Jaunsilavas pamatskolas pirmsskolas grupa “Vācelīte” ieguva veicināšanas balvas – 30 litrus “Vivacolor” Interior sērijas krāsas bērnudārza telpu atjaunošanai. Kopumā konkursā piedalījās 178 bērnudārzi no visiem Latvijas reģioniem.