Glābējsilītē atstātā meitenīte atdota atpakaļ īstajai mātei

Jūlija vidū Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas glābējsilītē atstātā mazulīte atdota atpakaļ īstajai mātei, ziņo portāls www.la.lv.

Bērniņš ir atpakaļ pie īstās mammas.

FOTO: Shutterstock.com

Bērniņš ir atpakaļ pie īstās mammas.

Meitenīte bērna īstajai mātei atdota jau pirms nedēļas, jo jaunā sieviete nekavējusies veikt visas nepieciešamās formalitātes, lai bērnu atgūtu. Jaunā māmiņa atbildīgajiem dienestiem atklājusi, ka uzreiz pēc mazuļa ievietošanas glābējsilītē aptvērusi, ka pieļāvusi kļūdu, ko vēlējusies labot. 

Sociālie darbinieki esot pārliecinājušies, ka apstākļi ir atbilstoši, lai sieviete uzņemtos sava mazuļa audzināšanu.

Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs izteicies, ka meitenes māte, visticamāk, cietusi no pēcdzemdību depresijas, tādēļ pieņēmusi lēmumu atteikties no bērna. Viņš skaidroja, ka bērna māte cietusi no psihoemocionāliem traucējumiem jeb pēcdzemdību depresijas, kas ir zinātniski pierādīta diagnoze jaunajām mātēm pēcdzemdību laikā.

Daudzi psihologi un psihiatri aicina būt iejūtīgiem un uzmanīgiem pret jaunajām māmiņām, kurām ir pēcdzemdību depresijas pazīmes. Vairāk lasi: Pēcdzemdību depresijas simptomi

Lasi arī: Pēcdzemdību depresija? Nekaunies runāt un meklēt palīdzību!

Kas par pēcdzemdību depresiju ir jāzina ikvienai jaunajai mammai un tētim

Reklāma
Reklāma

Jau ziņojām, ka 13.jūlijā Bērnu slimnīcas teritorijā esošajā glābējsilītē bija atstāta aptuveni četras dienas veca meitenīte, un šis bija 25.mazulis, kas bija ielikts Bērnu slimnīcas glābējsilītē kopš tās izveidošanas 2009.gadā.

 

Izlasi arī: Labāk dzīvs Glābējsilītē, nevis miris kāpņutelpā