Šokējoša nežēlība Slampē: tēvs dēlam uzlej verdošu ūdeni, atstājot mocīties divas dienas. VIDEO

Tēvs savam 12 gadus vecajam dēlam sejā ielējis verdošu ūdeni un aizliedzis saukt neatliekamo medicīnisko palīdzību. Viss vienās čūlās puika uz netīra dīvāna divas dienas mocījies nežēlīgās sāpēs, līdz puikas vectēvs piezvanījis meitai, lai tā glābj savu dēlu.

Slampes pagasta „Zvaigznītēs” kāds saniknojies daudzbērnu tēvs savam 12 gadus vecajam dēlam virsū uzlējis verdošu ūdeni tikai tādēļ, ka puika gribējis padzerties tēju.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Slampes pagasta „Zvaigznītēs” kāds saniknojies daudzbērnu tēvs savam 12 gadus vecajam dēlam virsū uzlējis verdošu ūdeni tikai tādēļ, ka puika gribējis padzerties tēju.

 

Tukuma novada Slampē, padomju laikā celtajā dzīvojamā māja „Zvaigznīte” pirms dažām dienām notika prātam neaptverams noziegums. Deviņu bērnu tēvs Rustams– bijušajā savam dēlam sejā ielējis un uz krūtīm no elektriskās tējkannas uzlējis virsū apmēram pusotru litru verdoša ūdens tikai tādēļ, ka zēns palūdzis padzerties tēju pirms to vēl bija izdarījis tēvs. Rustamam tas nav paticis, tādēļ viņš dusmās triecis tējkannu pret bērnu, tādējādi applaucējot viņam seju un krūtis, vēsta LNT raidījums „Degpunktā”.

 

Divas dienas tēvs par dēlu nelikās ne zinis – puika gulēja nesakoptā istabā uz netīra dīvāna un cieta neizsakāmas sāpes.

 

Tikai pēc zēna vectēva, viņa mātes tēva Visvalža uzstājības, ka puika jāved pie mediķiem, tika izsaukta ātra palīdzība. Vectēvs stāsta, ka šis nav pirmais gadījums, kad tēvs fiziski iespaidojis bērnus. Cēlis aiz matiem, sitis, ēst nedevis. Ir bijis gadījums, kad tēvs dusmās savam bērnam salauzis kāju, un arī toreiz viņš īpaši nav steidzies ar palīdzības sniegšanu.

 

Visvaldis saka, – viņš cīnīsies līdz pēdējam elpas vilcienam, lai Rustamu dabūtu aiz restēm, Bērnu tēvam vienmēr ir paticis iedzert, un viņam galvenais ir bijis grādīgais, nevis bērni. Vectēvs arī nesaprot, kādēļ Latvijā tiesībsargājošās iestādes tā „auklējas” ar šādiem varmākām. Jāteic, ka Rustamam jau iepriekš ir bijušas problēmas ar likumu – viņš tik tikko saglabājis bērnu aprūpes tiesības, taču šis notikums liks bāriņtiesai jau nopietnāk izvērtēt, vai tiešām šim cilvēkam ir aprūpes tiesības jāsaglabā.

Reklāma
Reklāma

 

Policijā norāda – šai lietai tiks pievērsta pastiprināta uzmanība, pret vardarbīgo tēvu ir uzsākts kriminālprocess. Tēvam var draudēt ne tikai vecāka tiesību zaudēšana, bet arī naudas sods, piespiedu darbs un pat reāls cietumsods. Sīkāk par vardarbīgo tēvu Slampē un ko par notikušo stāsta cietušā zēna vectēvs skatieties videosižetā.

Tēvs 12 gadus vecam dēlam virsū uzlej verdošu ūdeni un aizliedz saukt mediķus

 

Avots: www.kasjauns.lv