No 1. augusta ikviens aicināts ziedot skolai nepieciešamās lietas

Strauji tuvojas vasaras nobeigums, un daudzās ģimenēs šis laiks saistās ar skolai nepieciešamo lietu iegādi. Diemžēl daļai ģimeņu nepietiek līdzekļu, lai sagatavotu skolēnu mācību gaitām. Tieši tādēļ no 1. augusta tiek uzsākta labdarības akcija “Pietura: SKOLA!”, kuras laikā visi labvēļi aicināti doties uz laukumu pie t/c Origo, lai tur Lux Express autobusā esošajā ziedojumu punktā nodotu dažādus kancelejas piederumus, skolas somas, mācību grāmatas un citus mācību materiālus, kas tālāk sadarbībā ar biedrību “Ģimenes atbalsts” tiks nogādāti pie daudzbērnu ģimenēm. 

Pat vismazākais ziedotais mācību līdzeklis kādam palīdzēs skolas gaitās un veidos kopējo sabiedrības atbalstu, lai daudzbērnu ģimenes un ģimenes, kurās aug skolēni, saprot – sabiedrībai viņi nav vienaldzīgi, un mēs esam gatavi atbalstīt jaunatnes izglītošanos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pat vismazākais ziedotais mācību līdzeklis kādam palīdzēs skolas gaitās un veidos kopējo sabiedrības atbalstu, lai daudzbērnu ģimenes un ģimenes, kurās aug skolēni, saprot – sabiedrībai viņi nav vienaldzīgi, un mēs esam gatavi atbalstīt jaunatnes izglītošanos.

 

Jau ierasts, ka augustā visi kancelejas piederumu veikali un grāmatnīcas pārpildīti garām ļaužu rindām. Iemesls ir mācību gada tuvošanās, kam nopietni jāsagatavojas. Nepieciešams iegādāties daudz un dažādas lietas, un tas prasa pamatīgus naudas līdzekļus. Ja ģimenē aug vairāki skolēni, izdevumi ir patiešām milzīgi. 

 

Tieši tādēļ jau nākamnedēļ 1. augustā tiek uzsākta labdarības akcija “Pietura: SKOLA!”. Akcijas laikā rīdzinieki un Rīgas viesi tiek laipni aicināti doties uz t/c Origo laukumu, kur tos sagaidīs par ziedojumu vākšanas punktu pārvērstais Lux Express autobuss. Ikviens mudināts šajā autobusā atstāt lietas, kas noderēs skolas gaitās. Tās var būt gan skolas somas, krāsainie zīmuļi, flomāsteri, plastilīns, penāļi, gan arī mācību grāmatas, burtnīcas, klades un citi mācībās nepieciešami piederumi. 

Pietura skola

Akcijai noslēdzoties, saziedotās mantas tiks nodotas biedrībai “Ģimenes atbalsts”, kas tās nogādās pie daudzbērnu ģimenēm, kurām tiešām nepieciešams līdzcilvēku atbalsts, lai mācību gadam sagatavotu visus ģimenē augošos bērnus. 

Reklāma
Reklāma

 

“Mācību gada sākums vienmēr asociējas ar jaunā sākšanos – tas ir gluži kā Jaunais gads, kas nes jaunus sapņus, mērķus un ieceres. Svarīgi, lai materiālais aspekts nekavētu piepildīt jaunās apņemšanās, tāpēc jāpanāk, ka visi bērni saņem mācību procesam nepieciešamo materiālo nodrošinājumu. Ģimenēm, kurās aug vairāki bērni, to panākt ir grūtāk. Taču tas nav neiespējami. It īpaši ar līdzcilvēku, ar sabiedrības atbalstu. Tāpēc aicinu cilvēkus – domāsim par mūsu nākotni, par bērniem – lai ģimenes Latvijā ir ne tikai lielas un kuplas, bet arī gudras un  izglītotas. Arī jūs varat sniegt ieguldījumu tajā – kaut vai ar pavisam vienkāršām lietām. Pat vismazākais ziedotais mācību līdzeklis kādam palīdzēs skolas gaitās un veidos kopējo sabiedrības atbalstu, lai daudzbērnu ģimenes un ģimenes, kurās aug skolēni, saprot – sabiedrībai viņi nav vienaldzīgi, un mēs esam gatavi atbalstīt jaunatnes izglītošanos,” norāda Krišjānis Reķis, Lux Express Biznesa procesu vadītājs.

Pietura skola

Akcija norisināsies no 1. augusta laukumā pie t/c Origo. Ikviens laipni aicināts piedalīties atbalsta sniegšanā ģimenēm, kurās aug vairāki bērni, kas jāapgādā ar visu nepieciešamo skolas gaitām.