Vingrojumi roku izturībai senioriem. Foto pamācība

“Pildot vingrojumus rokām, noslogosi muskulatūru, kuru ikdienā nepielieto, tas nozīmē, ka uzlabosi kopēju ķermeņa spēku. Samazināsi stājas asimetrijas radītās sāpes plecu joslā, kā arī uzlabosi noturību pret ikdienas slodzi,” stāsta fizioterapeite Ilva Lukstiņa.  

Foto: Artūrs Martinovs. Galvenais, lai vingrojumi būtu izpildīti pareizi, uzlabotos pašsajūta un vingrošana sagādātu prieku

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Artūrs Martinovs. Galvenais, lai vingrojumi būtu izpildīti pareizi, uzlabotos pašsajūta un vingrošana sagādātu prieku

Nostiprini rokas augšdelma muskulatūru. Mugura taisna, viegli sasprindzināta, ieelpā rokas iztaisno sev priekšā, izelpā atver sānis – plecu augstumā un noturi trīs sekundes. Atkārto 8 reizes.

 

Plecu joslu stabilitātei. Labā roka pie kreisās gūžas, īkšķis uz leju, izelpā roku cel uz augšu pa diagonāli, īkšķis vērsts uz augšu. Ieelpā roku nolaid. Ievēro, lai plecu josla nerotē līdzi rokai, kad tā atgriežas sākuma stāvoklī pie gūžas. Katrai rokai vingrojumu atkārto 4 reizes.



   


Mugurkaula stiprināšana krūšu rajonā. Rokas saliektas 90 grādu leņķi, plecu augstumā un vērstas uz augšu. Izelpā elkoņus satuvini, lai tie saskartos ķermeņa centrā. Ieelpā rokas atliec sākuma pozīcijā. Atkārto 8 reizes.

 

Reklāma
Reklāma


Atslābināšanās. Pēc vingrojumiem izpurini rokas un sasildi tās maigi paberzējot, tas uzlabos asinsriti muskulatūrā un noņems radušos spriedzi.

 

  


Ar katru nedēļu, vari nedaudz kāpināt slodzi. Atceries, ka nekur nav jāsteidzas, galvenais, lai vingrojumi būtu izpildīti pareizi, uzlabotos pašsajūta un vingrošana sagādātu prieku.  

 

Foto: Artūrs Martinovs