Purvciemā nezināms vīrietis "apskauj" jaunas meitenes. VIDEO

Darba dienu pievakarē tirdzniecības centra “Minska” teritorijā garāmejošām sievietēm nevēlamu uzmanību pievērš kāds jauns vīrietis bez zobiem. Lielajā ļaužu pūlī vīrietis jūtas  kā zivs ūdenī un neviens viņa uzvedībai uzmanību nepievērš.

Izvirtulis darbojas rajonā ap veikalu Minska un pievērš uzmanību gan jaunām meitenēm, gan sievietēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izvirtulis darbojas rajonā ap veikalu "Minska" un pievērš uzmanību gan jaunām meitenēm, gan sievietēm

Oksana, sieviete, kurai vīrietis aplicis roku un aicinājis veikt seksuālas darbības, novērojusi, ka viņš ne no kā nav baidījies. “Viņš ne no kā nebaidījās, tas mani satrieca!”

Sieviete pieļauj, ka uzbrucējs ir traks cilvēks, jo pēc alkohola vīrietis nav smirdējis, arī narkotiku reibumā tā neuzvedas. “Kad es pievērsu uzmanību, viņa acis bija miglainas. Kad cilvēks ir dzēris, to var redzēt! Viņš vienkārši ir bīstams sabiedrībai. Ja trāpīsies kāda jaunāka meitene, kura apjuks,  viņš viņu vienkārši aizvedīs!”

Vīrietis izskatījās 35 līdz 40 gadus vecs, pelēkzilām acīm. Izskatās, ka viņš ir dzērājs. Acīmredzami viņš uzrunā 14, 15 gadus vecas meitenes un varbūt pat jaunākas.

Par šo vīrieti internetā ir ievietoti arī vairāki skolas vecuma jauniešu publicēti stāsti:  “Ar mani tas notiek jau otro reizi. Pirmoreiz viņš man uzmācās jau aprīlī – nācu ārā no veikala. Viņš nāk pretī un tieši virsū. Es viņu ignorēju, eju pāri ielai, bet viņš mani ķer pie rokas un sāk iet man pakaļ. Pēc tam likās mierā. Otrajā reizē viņš mani sagaidīja, kad gāju iekšā veikalā. Atkal gribēja iepazīties un sāka mani aiztikt. Runāja latviski – vaicāja, kurā kasē es mācos? Viņš pat ienāca līdzi man veikalā, ilgi stāvēja pie ieejas un pavadīja mani ar skatienu. Viņš pilnīgi nebaidās no apkārtējiem. Šoka stāvoklī nofotografēt viņu nepaspēju, bet viņš izskatījās 35 līdz 40 gadus vecs, pelēkzilām acīm. Izskatās, ka viņš ir dzērājs. Acīmredzami viņš uzrunā 14, 15 gadus vecas meitenes un varbūt pat jaunākas. Veikala apsardzi brīdināju. Viņi man teica, lai saucu policiju. Bet policija jau reaģēs tikai tad, kad kaut kas būs noticis.”


Likumsargi norāda, ka seksuālas uzmākšanās lietas ir prioritāte un viņi izbrauc arī uz tiem izsaukumiem, kuri visdrīzāk nebeigsies ar krimināllietu. 

Reklāma
Reklāma


Valsts policijas izmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš skaidro, ka šeit liela nozīme ir vecāku darbam, tam vai bērns pastāstīs viņiem par notikušo un vai vecāki uz to reaģēs. Vecākiem ir jāinformē par notikušo policiju. “Skaidrs, ka vecākiem, kas nav juristi, nebūs skaidrs, vai tur ir nozieguma sastāvs vai nav. Policija jau zinās, ko darīt ar šo informāciju, pārbaudīs, precizēs... Katrā ziņā policijas rīcībā būs šī informācija, kas noderēs profilaktiskais darbībai....”

Policija vēlreiz aicina bērnus un jauniešus nekad nesekot svešiem cilvēkiem uz viņu dzīvesvietām, parkiem, mežiem un pamestām jaunbūvēm, nekāpt svešās mašīnās. Taču lielā mērā tas ir arī pieaugušo uzdevums pamanīt, ka veidojas attiecības starp bērnu un pieaugušo un vienkārši pajautāt bērnam “Vai tas viss kārtībā?” 

 

Videosižets no 4. minūtes.