Latvijā radīta unikāla galda spēle pāriem - "Ceļojums mīlestībā"

Galda spēli pāriem „Ceļojums mīlestībā” radījuši trīs profesionāli psihologi – Ineta Lazdāne, Iveta Kreišmane, Samuel Schrurer (Šveice) un Dace Lindberga. Darbs pie spēles izstrādes ilga vairākus gadus. Galvenais pamudinājums tās izveidei bija Inetas klientes Daces lūgums radīt viegli lietojamu instrumentu, ar kura palīdzību partneri, neatkarīgi no kopā būšanas stāža, vecuma vai dzimuma spētu stiprināt savas attiecības un ļautu attīstīt visbūtiskāko partnerattiecību nosacījumu – pieņemt otru tādu, kāds viņš ir. 

Jauna spēle pāru attiecību stiprināšanai.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jauna spēle pāru attiecību stiprināšanai.

Mēs esam par stiprām ģimenēm, līdz ar to, ar šīs spēles palīdzību pārim rotaļīgā veidā tiek dota iespēja apzināt ne tikai attiecību stiprās puses, bet arī to, kur slēpjas tie zemūdens akmeņi, kas līdz galam neļauj izprast un pieņemt vienam otru. Šī spēle būs lielisks līdzeklis, kā radošā veidā paskatīties uz sevi un attiecībām, ļaujot stiprināt tos veidus, kā sadarboties un attīstīties abiem kopā.  

 

Evelīna, kas spēli izspēlēja kopā ar savu Mārci, saka: “Spēle atraisa, ir interesanta un tā ir iespēja jaunām sarunām. Sākumā partneri uz spēli pierunāt bija grūtāk, pēc tam nevarēja beigt vilkt kartīti pēc kartītes. Svarīgi, lai abi grib uzzināt viens par otru un atklāti padalīties.”  

 

Spēles laikā pārim jādodas virtuālā ceļojumā uz desmit pasaules valstīm. Katrā valstī jāapmeklē septiņas pilsētas, kurās tiks saņemts uzdevums, lai izprastu un attīstītu vienu no septiņām attiecību jomām: sadarbību, iztēli, zināšanas, iedrošinājumu, risinājums krīzes situācijā, seksu un intimitāti, kā arī spēju relaksēties. Spēle ir paredzēta vairākām izspēles reizēm, katru reizi dodoties ceļojumā uz vienu no valstīm. 

 

Reklāma
Reklāma

Šo spēles principu augstu novērtē Madara, kura ar savu vīru bija viens no 20 pāriem, kuri piedalījās spēles testēšanā: “Viens no veidiem, kā iepazīt cilvēku ir, kopā ceļojot. Šī spēle man bija kā savdabīga izbrauciena pieredze - situāciju un emociju izspēlē ar iespēju pārliecināties par sevi pašu, atklāt ceļabiedra skatījumu un kopīgi izbaudīt ceļojuma garšu gan ekstrēmos brīžos, gan komandas darbā un romantiskā atpūtā. ” 

 

Spēle ir veidota, izmantojot individuālpsiholoģisko pieeju un attieksmi pret pasauli un cilvēku, ticot, ka katrs cilvēks ir bagāts ar dažādiem resursiem un ka būtiski ir meklēt veidu, kā uz citiem skatīties kā līdzvērtīgiem, ka liela nozīme ir sociālajai interesei un iedrošinājumam, ko mēs viens otram varam dot.


Ieskaties: www.celojumsmilestiba.lv