Ekskluzīva iespēja - iegādājies kokus, krūmus un krāšņumaugus no Botāniskā dārza kolekcijas

14. maijā plkst. 12:00 Nacionālā botāniskā dārza gadatirgū Salaspilī notiks ekskluzīvu koku un krūmu izsole pret ziedojumiem neizārstējami slimu bērnu aprūpei mājās. Izsoli un labdarības stends, kurā pret ziedojumiem tiks izplatīti dažādu Latvijas audzētāju dāvinātie stādi, Nacionālā Botāniskā dārza pavasara gadatirgū notiks labdarības akcijas „Uzzied eņģeļu koks” ietvaros.

Visu gadatirgus laiku starp citiem tirgotājiem būs atrodams arī akcijas „Uzzied eņģeļu koks” labdarības stends, kurā pret ziedojumiem varēs iegādāties Latvijas stādaudzētāju dāvinātos augļu koku, ogu krūmu un dažādu krāšņumaugu stādus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Visu gadatirgus laiku starp citiem tirgotājiem būs atrodams arī akcijas „Uzzied eņģeļu koks” labdarības stends, kurā pret ziedojumiem varēs iegādāties Latvijas stādaudzētāju dāvinātos augļu koku, ogu krūmu un dažādu krāšņumaugu stādus.

Izsolē interesenti varēs iegādāties krāšņus rododendrus, ražīgu ēdamo pīlādzi, krizantēmu radinieci sudrablapi jeb agirantēmu un citus augstvērtīgus stādus, iegūstot gan krāšņu rotu savam dārzam, gan vienlaikus ar ziedojumu atbalstot slimu bērnu paliatīvo aprūpi mājās. Solīšanu vadīs Nacionālā botāniskā dārza direktors, dendrologs Andrejs Svilāns. Pirms izsoles gadatirgus apmeklētājus ar nelielu koncertu iepriecinās ansamblis „Fantāzija”.
 

Labdarības akcija „Uzzied eņģeļu koks” notiek jau otro reizi, to rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, kas 17 gadus, ciešā sadarbībā ar Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu, nodrošina visaptverošu aprūpi mājās ģimenēm, kuru atvases sadzīvo ar neizārstējamas slimības uzliktajiem ierobežojumiem.
 

Biedrības vadītāja, ārste dr.Anda Jansone stāsta: „Bērnu paliatīvā aprūpe ir kompleksa, visaptverošu palīdzība ģimenēm, kuru bērnu slimība nav izārstējama un radikālās ārstēšanas iespējas ir izsmeltas, taču bērni un ģimenes, nepieciešamības gadījumā, saņemot profesionālu palīdzību mājās, var ilgstoši sadzīvot ar šo situāciju un iemācīties to pieņemt, nodrošinot normālu dzīves kvalitāti. 
 

Reklāma
Reklāma

Ar šiem pacientiem strādā ārsti, medmāsas, kapelāne, psihologi, psihoterapeiti. Biedrības paspārnē ir 178 ģimenes, taču, jāteic, kā ir – pacientu skaitam ir tendence palielināties, tieši tāpēc mums ir ne vien jāvāc ziedojumi aprūpei, bet arvien vairāk un vairāk ir jārunā par šo sabiedrības daļu – ģimenēm, kuru bērnu slimības izārstēt nevarēs nekad, taču, nedaudz piepalīdzot, ar slimībām var mācīties sadzīvot, lai tās nekļūtu par „pasaules galu”. Kā liecina mūsu veiktās aptaujas - ģimenēm šī palīdzība ir neatsverama, un esam gandarīti, ka sabiedrība ar saviem ziedojumiem ir gatava to atbalstīt”. 
 

Akcijas atbalstītājs ir  „Konekesko” “Parnass”, stādus akcijai ziedo Nacionālais Botāniskais dārzs Salaspilī, a/s „Latvijas valsts meži”, kokaudzētavas „Baltezers”, „Latroze”, „Lēpes”, „Arumi”, „Robežnieki”, ”Heimanis” un citi.