Stradiņa slimnīcas Dzemdību nodaļa saņem vērtīgu dāvanu - hipotermijas jeb atvēsināšanas iekārtu jaundzimušajiem

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca saņēma vērtīgu dāvanu - jaundzimušo "kūlingu" jeb hipotermijas iekārtu.
 

Iekārta paredzēta to jaundzimušo ārstēšanai, kuri dzemdību laikā ir piedzīvojuši smadzeņu bojājumus skābekļa bada jeb hipoksijas dēļ.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Iekārta paredzēta to jaundzimušo ārstēšanai, kuri dzemdību laikā ir piedzīvojuši smadzeņu bojājumus skābekļa bada jeb hipoksijas dēļ.

Stradiņa slimnīcas Perinatālajā centrā gandrīz 50% dzemdību ir ar paaugstinātu risku mātes saslimšanas dēļ vai ar grūtniecību saistītu sarežģījumu dēļ. Hipotermijas iekārtas pieejamība slimnīcā palielina mūsu pašu mazāko pacientu drošību un dod lielāku pārliecību ārstiem, ka varam palīdzēt īpaši sarežģītās situācijās, piemēram, akūtas hipoksijas gadījumos, kad dzemdību laikā daļēji vai pilnībā tiek pārtraukta skābekļa piegāde jaundzimušā smadzenēm.

Dr. Dina Apele-Freimane, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas un aprūpes nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja, skaidro: "Ar šīs iekārtas palīdzību ir iespējams nodrošināt tā saucamo vadāmo hipotermiju jeb jaundzimušā atvēsināšanu, uzsākot to 6 stundu laikā pēc dzimšanas un uzturot konstantu pazeminātu ķermeņa temperatūru aptuveni 33,5 grādu robežās turpmākās 72 stundas. Ir pierādīts, ka šī metode par 50% samazina konstatējamu smadzeņu bojājumu risku nākotnē. Tas ir būtisks solis veiksmīgai mazuļa tālākajai attīstībai un mums svarīgi ir palīdzēt un būt gataviem ikvienā šādā situācijā - vai tas būtu viens mazulis mēnesī vai trīs mazuļi nedēļā."

Iekārta iegādāta par cepumu zīmola “Selga” uzsāktās akcijas “Par īstu bērnību” savāktajiem līdzekļiem. Akcijas pārstāvji izsaka pateicību visiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri iesaistījās un atbalstīja kampaņu, lai palīdzētu komplicētās dzemdībās dzimušajiem mazuļiem un viņu vecākiem nākotnē.

Zīmola "Selga" sociālā kampaņa "Par īstu bērnību" norisinājās no 21.marta līdz 30.aprīlim. Kampaņas mērķis cauri gadiem ir palīdzēt un vairot labo, sadarbībā ar iedzīvotājiem sniegt atbalstu jaundzimušajiem un viņu vecākiem. Šogad no katras pārdotās "Selga" cepumu paciņas 1 eiro cents tika ziedots nepieciešamās "kūlinga" jeb atvēsināšanas iekārtas iegādei.

Reklāma
Reklāma