Mātes dienas pasākumi 2016 visā Latvijā

Svētdien, 8. maijā, gaidāma silta un saulaina Māmiņdiena.  Ar  koncertiem  un īpašiem pasākumiem šogad svētki plaši tiks atzīmēti gan Rīgā, gan citviet Latvijā. 

Mātes dienas pasākumi 2016 visā Latvijā

FOTO: Shutterstock.com

Svētdien, 8. maijā, gaidāma silta un saulaina Māmiņdiena.  Ar  koncertiem  un īpašiem pasākumiem šogad svētki plaši tiks atzīmēti gan Rīgā, gan citviet Latvijā. Kurp doties, ko paklausīties un paskatīties, ja iecerēts šo dienu pavadīt ārpus mājas.
 

Koncerts „Uzzied eņģeļu koks”
8. maijā plkst. 15:00 Rīgas Doma baznīcā notiks Mātes dienai veltīts labdarības koncerts „Uzzied eņģeļu koks”. Doma baznīcā skanēs pazīstama kora mūzika, J.Lūsēna, I.Kalniņa komponētas melodijas un romantiski skaņdarbi saksofonam. Ieeja koncertā par ziedojumiem, visi savāktie līdzekļi tiks izmantoti smagi slimu bērnu paliatīvajai aprūpei mājās. Koncertā uzstāsies soliste Zane Gudrā, taustiņinstrumentu virtuozs Juris Kristons, ģitārists Aivars Gudrais, Emīla Dārziņa jauktais koris un Ādažu mākslas un mūzikas skolas saksofonistu kvintets. Mātes un Ģimenes dienai veltītu labdarības koncertu “Uzzied eņģeļu koks” maija otrajā svētdienā Rīgas Doma baznīcā jau trešo gadu rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība. Koncerta patronese ir dr. Dace Seisuma, kas ar savu klātbūtni arī šogad godinās apmeklētājus, bet jo īpaši klātesošās ģimenes, kuru atvases saņem paliatīvās aprūpes pakalpojumus.


Mīlvārdiņu koka veidošana Vērmaņdārzā 
Jau trešo gadu mīļus vārdus mammām aicina veltīt SMScredit.lv, kas šogad, 8. maijā Vērmanes dārzā no plkst. 11:00 sāks veidot Māmiņdienas mīļvārdu koku. Jau sākot no plkst. 11:00 līdz 18:00 ģimenes ar bērniem un ikviens interesents ir gaidīts Vērmanes dārzā, lai simboliskajā Māmiņdienas mīļvārdu kokā iekārtu savu apsveikumu un vēlējumu savai mammai! Šajā kokā būs iespējams iekārt gan mājās pašu veidotus apsveikumus, gan arī uzrakstīt savus īpašos mīļvārdus uz vietas. Pasākuma laikā padomāts par bezmaksas aktivitātēm visai ģimenei - būs piepūšamās atrakcijas bērniem, fotografēšanās ģimenēm un sirsnīgi priekšnesumi no mūziķiem.
 


Koncerts "Ar saules zaķēniem rotaļājoties”  
8. maijs plkst. 13.00 “Mazā ģilde” Lielajā zālē notiks koncerts “Ar saules zaķēniem rotaļājoties”. Bērnu popgrupa “Podziņas” kopā ar dziedošo aktrisi Vitu Baļčunaiti un komponistu Valdi Zilveri pie klavierēm dāvās sirsnīgu koncertprogrammu, kas piemērota jaunākajai paaudzei kopā ar vecākiem, īpaši daudzinot svētku gaviļnieces – māmiņas.

 

"Latvian Voices" Lielajā ģildē
Lielajā ģildē 8. maijā plkst. 19.30 notiks koncerts, kurā vokālā grupa "Latvian Voices" uzstāsies kopā ar vīru a cappella ansambli "Septem Viri" no Flandrijas. "Latvian Voices" meitenes šoreiz klausītājus vēlas iepazīstināt ar interesantu jaundarbu, ko radījusi grupas dalībniece Laura Jēkabsone. Tā nosaukums "Etnomesa" spilgti ilustrē vokālās grupas centienus savā mūzikā sakausēt kora dziedāšanas tradīcijas ar tautas mūzikas elementiem, kā arī pagāniski sakrālo pasaules uztveri. Cikla pamatā tradicionālie latīņu mesas vārdi un Lauras Jekabsones oriģinālmūzika ar tautasdziesmu citātiem.

 

Mātes diena Pokaiņos 
8. maijā no plkst 13 arī Pokaiņos  sāks svinēt Mātes dienas pasākumu, kas šogad apvienots ar Ūsiņdienas svinēšanu. Kopā ar folkloras kopu vadītāju Andu Ābeli un viņas vadītajām folkloras kopām "Laiva" un "Ceļteka", dziesmu un kokļu skaņu pavadībā varēs doties meža takās izbaudīt pavasara puķu ziedēšanas un plaukstošo koku neatkārtojami burvīgo laiku. Atgriežoties no meža, pļaviņā pie informācijas centra visus gaidīs svētku ugunskurs un šī pavasara zāļu tēja. Arī bērniem būs izklaide – lielo burbuļu pūšana. Varēs sacensties par lielāko un izturīgāko burbuli. Ieeja pasākumā ar Pokaiņu meža biļetēm. Papildus informācija ŠEIT



Krāšņs koncerts “Mans stāsts” Jelgavā 
7. maijā Jelgavas Kultūras namā sadarbībā ar telekompāniju LNT notiks īpaši krāšņs un emocionāls Mātes dienai veltīts koncerts „Mans stāsts”, kuru veido režisors un populārais Dailes teātra aktieris Intars Rešetins un kas pulcēs daudzus pazīstamus mūziķus. Jau šobrīd ikviens var sagādāt savai mammai neaizmirstamas svinības, iegādājoties biļetes uz 7. maija koncertu „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā.   Koncertā piedalīsies aktieri Rēzija Kalniņa, Gints Andžāns un Kristaps Rasims, dziedātāji Marts Kristiāns Kalniņš, Māra Upmane-Holšteina, Ieva Akuratere, Olga Rajecka un Ginta Krievkalna, dziedošais aktieris Varis Vētra, kā arī Latvijas Radio bērnu ansamblis „Dzeguzīte”.  Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes"  kasēs. 


Stādu dienas Jelgavā
Koši augi un krāšņas puķes katras māmiņas, vecmāmiņas un krustmāmiņas sirdi iepriecinās Latvijas Stādu dienas, kas 7. un 8. maijā norisināsies Pils parkā  Jelgavā. Tas ir ikgadējs pasākums, kas pulcē Latvijas labākos dārzniekus, stādu audzētājus, kolekcionārus, lai piedāvātu visu nepieciešamo jaunajai dārza sezonai. Par patīkamu svētku gaisotni rūpējas vietējie dejotāji un dziedātāji.

 

Jaunpilī – Pavasara gadatirgus 
 8. maijā, no plkst. 08.00 līdz 14.00 Jaunpils pils laukumā norisināsies ikgadējais Jaunpils Pavasara gadatirgus un Tūrisma sezonas atklāšana, ar plašu kultūras programmu. Tirgūs varēs iegādāties dažādu Zemnieku un mājražotāju produkcija,dažādas pārtikas, amatniecības un rūpniecības preces un stādi.  No plkst. 11:00 dažādas jautras tirgus izdarības “Pīrāgam, nabagam, abi gali apdeguši”.
Jau no plkst. 10:00 - 14:00 darbosies radošās darbnīcas un tūrisma uzņēmēju aktivitātes, darbošanās gan bērniem, gan pieaugušajiem. Varēs piedalīties aktivitātēs, kuras piedāvās viduslaiku sēta "Niedru Lija" - Jaunpils pils viduslaiku izklaides un spēles, kroga kafejnīca ar siltu zupu, mūzikas instrumentu radošā darbnīca, vēju zvanu darbnīca, rokdarbu radošās darbnīcas. Vīriem un puišiem būs iespēja padižoties ar savu spēku, pat sievas un bērni varēs spēkoties. Papildus informācija ŠEIT.



Māmiņdienu kruīzs uz Stokholmu 
12. maijā māmiņas un mazie ceļotāji var doties Māmiņdienas kruīzā ar īpaši ģimenēm sagatavotu atpūtas un izklaides programmu uz kuģa M/S Isabelle un Stokholmā. Uz kuģa saimniekos Tallink draudzeni suņu meiteni Loti, kā arī iemīļotos pasaku tēlus Pepiju un Karlsonu, ar ko kopā varēsiet spēlēt spēles, iet rotaļās, dejot un dziedāt.  Ar sirsnīgu koncertu ceļotājus priecēs Andris Kivičš. Ceļojumā ir aicinātas gan esošās, gan topošās māmiņas. 

Reklāma
Reklāma



Rīgas domes atbalstīti koncerti 
8. maijā koncerts „Soļi”  plkst. 14.00 Kultūras centrā „Imanta”. Piedalās Aija Andrejeva un instrumentālā grupa.
Koncerts „(t)Elpa” * plkst. 15.00 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”. Piedalās „Jasmīnas koris”, laikmetīgās dejas kompānijas „Ārā” dejotāji, Renārs Kaupers, Viktorija Pakalniece,  Asnate Rancāne, Elīna Seile, Stasis Judins, Raimonds Tiguls. Diriģenti Agita Ikauniece un Jānis Strapcāns. 
Papildus informāciju par koncertiem Rīgā skaties ŠEIT. 



Dailes teātrī "Ēriks Hānbergs. Ērtas dzīvošanas mirklīši" 
6. un 7.maijā Kārļa Auškāpa dramatizējums pēc Ērika Hānberga darbu motīviem. Ozolgales pansionātā satiekas „Pirmā grēka līča" personāži. Te katram ir savs kaktiņš, savs stūrītis, bezmaksas vaifai, radio un televizors. Un viss notiek kolektīvi. Viņiem ir obligātās možuma pusstundas un relaksācijas mūzikas nodarbības. Viņiem ir noteikumi un instrukcijas, rokdarbu un tehnisko interešu nodarbības. Nedrīkst nolaist rumpi un zaudēt optimismu. Turklāt vēl sociālās aprūpes centra sabiedriskās dzīves enerģiskajai vadītājai Spulgai ir dzimšanas diena, un tiek gatavots pārsteigums - īsts teātra uzvedums. Papildus informācija ŠEIT

 

Dailes teātris "Nakts vēl nav galā" 
8. maijā. Kad no rīta pamosties, pat nenojaut, kurp tevi aizvedīs diena. Paiet simtiem dienu, kad nekas nenotiek. Ir tik viegli apmaldīties savos iekšējos emocionālos līkločos, labirintos un strupceļos. Kā rodas iekāre? Kas mūs noved pie vēlmes krāpt? Vai meli var būt nevainīgi? Kad ikdienas dzīves rutīna pārmāc jūtas, pietiek tikai ar mazu dzirksteli, lai... Un aizliegtais auglis ir tik kārdinošs.Viss mainās. Tikai jūtas ne. Bet nakts vēl nav galā... Un cilvēka emocionālā pasaule ir tik trausla. Izrādē smēķē! Līdz 14 gadiem skatīties nav ieteicams! Papildus informācija ŠEIT. 

 

Ģimenisku pusdienu un branch vietas
Atbrīvo mammu no gatavošanas un aizved svētku pusdienās. Jauna vietiņa, kur aizvest mammu pusdienās, piemēram, "Gome Cafe". Brunch vietas apkopotas šajās lapās "Pasākumi gardēžiem", "Vairāk saules" vai arī "Dining.lv". 

Lielisks veids, kā palutināt savas garšas kārpiņas un papildināt zināšanas – macaroon meistarklase vai zefīru meistarklase "Parunāsim. Kafe'teeka" vai arī Laimas šokolādes muzejs

 

Garšīgo maršrutu idejas ārpus Rīgas


Ekskursija Gotiņu rūpnīcā / darbnīcā
Vai vēlies redzēt kā piens pārtop kārumā? Piesakies ekskursijai konfekšu cehā un nogaršo tikko tapušu, svaigu piena konfekti “Gotiņa”, uzzini sīkāk par uzņēmumu, nogaršo citus kārumus un iegādājies tos mūsu veikaliņā. Vienas ekskursijas ilgums līdz 40 minūtēm. Minimālā ekskursiju grupa – 10 cilvēki.  Papildus informācija ŠEIT.
 


Pūres šokolādes muzejs
Ceļotgribētājiem, kurus valdzina rūgteni saldā un garšu piesātinātā šokolāde, tad ekskursiju līkloči jāvij caur Pūri Tukuma pusē. Tā ir vieta, kur iespējams iepazīties ar šokolādes tapšanas tradīcijām, izdzīvot saldo gardumu izgatavošanas procesu, kā arī nosvinēt kādu sev un saviem tuvajiem svarīgu  datumu kalendārā. Papildus informācija ŠEIT

 

Liepāja – Māmiņdienas BET BET koncerts
8.maijā, plkst. 13 svētku koncertā "Vasara nebeigsies nekad" Liepājas Latviešu biedrības namā prieku sagādās īpašie viesi grupa "bet bet" un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu un jauniešu vokālā studija "Pērlītes". Papildus informācija ŠEIT

 

 

Baudi kultūru mājās
LMT Straume var noskatīties gan koncertus, gan izrādes, neizejot no mājas.