Latvijā pieaug alimentu nemaksātāju skaits

Martā par 4% sarucis no alimentu nemaksātājiem atgūto uzturlīdzekļu apjoms, bet pašu nemaksātāju skaits pieaudzis par 8%, liecina Uzturlīdzekļu garantijas fonda (UGF) informācija. 

Kopš alimentu nemaksātāju publiskošanas par 30% palielinājies no parādniekiem atgūto uzturlīdzekļu apjoms.

FOTO: Shutterstock.com

Kopš alimentu nemaksātāju publiskošanas par 30% palielinājies no parādniekiem atgūto uzturlīdzekļu apjoms.

Martā no uzturlīdzekļu nemaksātājiem regresa kārtībā izdevies iekasēt 309 423 eiro, kas ir par 13 713 eiro jeb 4% mazāk nekā februārī. Savukārt februārī, salīdzinot ar janvāri, atgūto līdzekļu apjoms pieauga par 5%.

Savukārt parādnieku skaits martā sasniedza 31 238 personas, kas ir par 2387 cilvēkiem jeb 8% vairāk nekā februārī.
Tāpat joprojām turpina pieaugt UGF administrācijas izmaksāto uzturlīdzekļu apjoms. Martā UGF administrācija izmaksājusi uzturlīdzekļus 2 971 620 eiro apmērā. Izmaksāto uzturlīdzekļu apmērs martā, salīdzinot ar februāri, pieaudzis par 32 911 eiro.

Fonds martā izmaksāja uzturlīdzekļus 20 979 prasības iesniedzējiem, kas ir par 214 vairāk nekā mēnesi iepriekš. Savukārt ar uzturlīdzekļiem nodrošināto bērnu skaits martā, salīdzinot ar februāri, pieaudzis par 246. Martā uzturlīdzekļi izmaksāti 28 588 bērniem.

Tāpat UGF martā uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm nosūtīja 14 pieteikumus par Latvijas tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu.

Reklāma
Reklāma

Šobrīd UGF administrācija ir publiskojusi jau vairāk nekā teju 2780 parādnieku vārdu. Šis skaits ar katru mēnesi turpina pieaugt.