Šokolādes batoniņā "Snickers" uziet plastmasu; uzņēmums atsauc produkciju arī Latvijā

Šokolādes batoniņu ražotājs "Mars" paziņojis par miljona batoniņu atsaukšanu pēc tam, kad "Snickers" batoniņā Vācijā atrasts plastmasas gabals. Kopumā produkti tiks atsaukti no 55 valstīm, galvenokārt no Eiropas. 

ASV pārtikas kompānija Mars Inc. vakar paziņoja, ka 55 valstīs īstenos vērienīgu Nīderlandes rūpnīcā ražotu Mars un Snickers šokolādes batoniņu atsaukšanu, jo šajos produktos konstatēta plastmasas klātbūtne.

FOTO: Shutterstock.com

ASV pārtikas kompānija "Mars Inc." vakar paziņoja, ka 55 valstīs īstenos vērienīgu Nīderlandes rūpnīcā ražotu "Mars" un "Snickers" šokolādes batoniņu atsaukšanu, jo šajos produktos konstatēta plastmasas klātbūtne.

 

Uzņēmums sākotnēji atsauca savu produkciju Vācijā, taču tiek ziņots, ka tā tiks atsaukta arī Lielbritānijā, Francijā, Beļģijā, Itālijā un Spānijā. Atsaukto produktu vidū ir "Mars", "Snickers" un "Milky Way" šokolādes, kas ražotas Nīderlandē.

Uzņēmuma vadība ziņo – lai gan tam pamatā ir tikai viena sūdzība, uzņēmumam nav iespēju garantēt, ka plastmasas gabali nav sastopami citos uzņēmuma produktos, kas nāk no Nīderlandes fabrikas. Tāpēc atsaukti produkti ar derīguma termiņu, kas beidzas no šā gada jūnija līdz nākamā gada janvārim.

 

Arī Latvijā Pārtikas un veterinārā dienests (PVD) uzdevis no tirdzniecības atsaukt rūpnīcā "Mars" ražoto produkciju, tajā skaitā, "Snickers, "Mars", "Milky Way" šokolādes batoniņus.

PVD aicina pircējus būt uzmanīgiem, iegādājoties "Snickers, "Mars", "Milky Way", "Celebrations" un "Mini Mix" šokolādes batoniņus.

SIA "Saniteks" pēc ražotāja pieprasījuma no tirdzniecības Latvijā ir jāatsauc Nīderlandes rūpnīcā "Mars" ražotā produkcija, jo pastāv aizdomas, ka tā var saturēt plastmasas gabaliņus un apdraudēt patērētāju veselību.

Reklāma
Reklāma

 

Līdz ar to PVD aicina pircējus būt uzmanīgiem, iegādājoties "Snickers, "Mars", "Milky Way", "Celebrations" un "Mini Mix" šokolādes batoniņus. Tāpat pircējiem jāpievērš pievērst uzmanība un neiegādāties produktus ar kādu no noteiktiem partijas numuriem un derīguma termiņiem, kas tiek norādīti uz produkta iepakojuma.

 

Atsaucamo šokolādes batoniņu partijas numurus skaties ŠEIT!