Līdz 7.martam ir iespēja pieteikties 6000 eiro vērtajai stipendijai „Sievietēm zinātnē”

Vēl līdz 7. martam zinātnieces var pieteikties uz prestižo L`ORÉAL Latvijas stipendiju konkursam „Sievietēm zinātnē" ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu. 

Pērn stipendiju konkursam tika iesniegts rekordliels pieteikumu skaits. Prestižo balvu ieguva trīs jaunas un daudzsološas zinātnieces. Laura Beķere ir Latvijas Organiskās sintēzes institūta membrānaktīvo savienojumu un beta-diketonu pētniece.  Anda Hūna ir Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra Vēža šūnu bioloģijas laboratorijas zinātniskā asistente, bet inženierzinātņu maģistre Irēna Mihailova - Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta G.Liberta Inovatīvās mikroskopijas centra pētniece.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pērn stipendiju konkursam tika iesniegts rekordliels pieteikumu skaits. Prestižo balvu ieguva trīs jaunas un daudzsološas zinātnieces. Laura Beķere ir Latvijas Organiskās sintēzes institūta membrānaktīvo savienojumu un beta-diketonu pētniece. Anda Hūna ir Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra Vēža šūnu bioloģijas laboratorijas zinātniskā asistente, bet inženierzinātņu maģistre Irēna Mihailova - Daugavpils Universitātes Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta G.Liberta Inovatīvās mikroskopijas centra pētniece.

Uz stipendiju var pretendēt zinātnieces, kas Latvijā veic pētījumus dzīvības zinātnēs vai materiālzinātnēs – gan medicīnā, farmakoloģijā un bioloģijā, gan ekoloģijā, veterinārijā, lauksaimniecības un meža zinātnēs, gan fizikā, ķīmijā, jaunu materiālu izstrādē. 

Latvijā stipendiju programma “Sievietēm zinātnē” izveidota 2004.gadā, šogad jau 12. gadu pēc kārtas konkursa kārtībā tiks piešķirtas trīs 6000 eiro vērtas stipendijas „Sievietēm zinātnē”: viena paredzēta zinātņu doktorei vecumā līdz 40 gadiem iecerēto pētījumu veikšanai, divas – doktorantēm līdz 33 gadu vecumam disertācijas izstrādei. 

Stipendija izmantojama bez ierobežojumiem – gan darbam, gan pašattīstībai, gan arī kā papildus līdzekļi personīgajā vai ģimenes budžetā. Programma „Sievietēm zinātnē” atklāj, iedrošina, atbalsta sievietes visā pasaulē un ļauj sievietēm iepazīstināt pasauli ar saviem pētījumiem un sasniegumiem.

Reklāma
Reklāma


Pieteikumus L΄Oréal Latvijas stipendijai “Sievietēm zinātnē”  līdz šā gada 7. marta plkst. 17:00 var iesniegt UNESCO LNK, Pils laukumā 4-206, Rīgā.  Papildu informācija UNESCO mājas lapā www.unesco.lv un pa tālruni 67325109. Pieteikties tiek aicinātas arī zinātnieces, kas jau iepriekš piedalījušās šajā stipendiju konkursā, bet stipendiju nav saņēmušas.