Ģimenes NĪN atlaides saņemšanai Rīgā varēs deklarēties līdz februāra beigām

Ģimenēm ar bērniem Rīgā varēs piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidi, ja tās savu dzīvesvietu galvaspilsētā būs deklarējušas līdz februāra beigām. Šādi grozījumi noteikumos par NĪN atvieglojumu piešķiršanas kārtību pirmdien apstiprināti Rīgas domes sēdē.

Šogad Rīgā iedzīvotājiem par dzīvokli, kur ir deklarēti cilvēki, NĪN likme nemainīsies un būs 0,2%-0,6% no kadastrālās vērtības.

FOTO: Shutterstock.com

Šogad Rīgā iedzīvotājiem par dzīvokli, kur ir deklarēti cilvēki, NĪN likme nemainīsies un būs 0,2%-0,6% no kadastrālās vērtības.

 

Ar grozījumiem noteikumos par NĪN atvieglojumu piemērošanas kārtību Rīgā tagad noteikts pārejas posms, saskaņā ar kuru ģimenes Rīgā NĪN atvieglojumu saņemšanai varēs deklarēties līdz 1.marta plkst.00:00, informē pašvaldībā.

 

Rīgas domē norāda, ka deklarēšanās termiņš pagarināts, ņemot vērā, ka 2015.gada nogalē tīmekļa vietnē "www.latvija.lv" nebija pieejams e-pakalpojums "Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana".

 

Ar grozījumiem Rīgas domes noteikumos par NĪN atvieglojumu piemērošanas kārtību galvaspilsētā noteikts, ka ģimenei ar vienu bērnu pienākas NĪN atvieglojumi 50% apmērā, ar diviem bērniem – 70% apmērā, ar trim bērniem, kā arī personai, kam aprūpē ir bērns, kas saņem apgādnieka zaudējuma pensiju – 90% apmērā.

Reklāma
Reklāma

 

Šogad Rīgā iedzīvotājiem par dzīvokli, kur ir deklarēti cilvēki, NĪN likme nemainīsies un būs 0,2%-0,6% no kadastrālās vērtības. Savukārt par dzīvokļiem, kur neviens cilvēks nav deklarēts, likme paaugstināta septiņas reizes - līdz 1,5%. Tāpat Rīgas dome nolēma atgriezties pie iepriekšējās NĪN likmes par zemi - tā iepriekš bija 1% no kadastrālās vērtības, bet no šā gada tā ir 1,5%.

 

Avots: www.lsm.lv