"Nē" lūpu spīdumam! Skaistuma padomi sievietēm pēc 50

Pēc pusmūža sasniegšanas pareizās kosmētikas izvēlēšanās ir grūts uzdevums. Lai arī katra jauna krēma burciņa sola debesu brīnumus, tie visbiežāk paliek nepiepildīti. Kā iemācīties orientēties plašajā skaistumkopšanas pasaulē?

Ja naktī būsi labi izgulējusies, tas atspoguļosies tavā sejā, jo guļot tā atjaunojas

FOTO: Shutterstock.com

Ja naktī būsi labi izgulējusies, tas atspoguļosies tavā sejā, jo guļot tā atjaunojas

Kosmētikas industrijas veterāne Andrea Robinsone grāmatā „Toss the Gloss: Beauty Tips, Tricks & Truths for Women 50+” („Atsakies no lūpu spīduma: Skaistumkopšanas padomi, knifiņi un patiesības sievietēm pēc 50”) apkopojusi daudzus derīgus padomus nobriedušām dāmām. Lai arī šī grupa ir maksātspējīga un gatava atdot ievērojamas summas par efektīviem produktiem, kosmētikas industrija to savā ziņā apdalījusi, piedāvājot tik vien kā pretgrumbu krēmus. 
 

Autore lasītājām iesaka nedzīties pēc aizgājušās jaunības, bet gan atrast skaistumu savā pašreizējā vecumā. Katram vecumam ir savas gaišās puses – pēc pusmūža sievietei piemīt briedums, gudrība un dabiska elegance, ko savukārt grūti sasniegt 20 gadu vecumā. 


1. Skaistumam vajadzīgs veselīgs miegs! 
Ja naktī būsi labi izgulējusies, tas atspoguļosies tavā sejā, jo guļot atjaunojas. Un otrādi – ja miega bijis par maz, tas uzreiz izpaudīsies kā pelēcīga, nedzīva sejas āda un tumšie loki zem acīm. 

2. Neslēp tumšos lokus ar pārāk gaišu konsīleri! 
Tas liks tev izskatīties sliktāk, jo izcels un piesaistīs uzmanību krunciņām un maisiņiem zem acīm. Konsīleri jāizvēlas atbilstoši savam ādas tonim, turklāt to jāuzklāj ar vieglu roku. Sākumā uzliec pavisam nelielu produkta daudzumu un iztušē, ar pirkstu galiem maigi uzsitot pa zonu zem acīm. Tā tu iegūsi visdabīgāko izskatu. 

3. Nekad nelieto pūderveida vaigu sārtumu – ja vien nevēlies izskatīties krietni vecāka par saviem gadiem! 
Tava āda vairs nav tik gluda un nevainojama kā kādreiz, iespējams, uz vaigiem ir krunciņas, sausākas ādas laukumi vai pigmentācijas plankumi. Pūderveida vaigu sārtums ir nežēlīgs un tamlīdzīgas nepilnības izceļ. 

4. Uzacu raustīšanu uztici meistarei 
Pat ja esi pieradusi to darīt pati, varbūt pienācis laiks uzticēties profesionālei. Procedūra prasa ļoti neilgu laiku un parasti ir lēta. Kad plakstiņi sāk nokarāties, to vizuāli var labot ar izliektākas uzacu formas izveidošanu. Svarīgi, ka uzacu galiem jāturpinās deniņu virzienā, nevis uz leju. Tomēr uzacīm jāizskatās dabiski, un vislabāk ar to spēs tikt galā pieredzējusi meistare. 

5. Ja virs augšlūpas ir vertikālas krunciņas, izvairies no lūpu spīduma lietošanas 
Tas pats attiecas arī uz tumšu lūpukrāsu, no kuras pavisam noteikti jāizvairās nobriedušām sievietēm ar dabīgi gaišu ādas krāsu. Lieta tāda, ka tumši toņi vai šķidrie lūpu spīdumi laika gaitā izplūdīs un sakrāsies līnijās ap lūpām – un tas nu gan neizskatās labi! 

Reklāma
Reklāma

6. Nemēģini atdarināt slavenības! 
Izvēlies tādu matu krāsu, kas piestāv tavam ādas tonim, un griezumu, kas saskan ar tavu auguma tipu. Tev nav jāizmēģina viss, ko redzi glancētajos žurnālos, bet jāizceļ pašai savs unikālais skaistums. 

7. Nevajag baidīties no sirmajiem matiem! 
Ja esi nolēmusi mest mieru matu krāsošanai un ļauj tiem ataugt dabīgiem par spīti sirmumam, dari to. Taču neaizmirsti, ka arī sirmiem matiem nepieciešama rūpīga kopšana – regulāra apgriešana, kondicioniera un matu maskas lietošana. Mati pēc nosirmošanas kļūst sausāki un raupjāki. 

 

Avots: www.kasjauns.lv